Een Indiase fabrikant kwam dit jaar met een bericht dat de fabrikant een Android-smartphone van omgerekend 3 euro wil aankondigen. Daarop werd een officieel onderzoek ingesteld en het bedrijf hield zich een tijd lang stil.

Nu laat de Indiase fabrikant Ringing Bells toch weer van zich horen. De fabrikant belooft voor het eind van de maand 200.000 smartphones voor 3 euro per stuk te verkopen. Het toestel is van het type Freedom 251.

Freedom 251

Freedom 251

De Freedom 251 wordt een vrij zeldzame smartphone. De vraag naar de telefoon is groot, zo zegt fabrikant Ringing Bells. De kans is vrij klein dat je als geïnteresseerde ook echt een dergelijk toestel in handen krijgt. Er komt slechts een beperkte oplage van 200.000, terwijl de fabrikant van het toestel 75 miljoen registraties wereldwijd heeft ontvangen.

Om het proces eerlijk te laten verlopen, zegt de fabrikant de toestellen de verkopen aan mensen die zich als eerste hebben aangemeld.

Vraagtekens

Eerder zetten mensen al vraagtekens bij de bedoeling van de smartphonefabrikant. Ringing Bells lijkt namelijk niet helemaal eerlijk. In februari kwam het bedrijf met de Freedom 251 op de proppen. Dat toestel kost in India omgerekend 3 euro. Je krijgt voor dat geld een smartphone die draait op Android 5.1, een 4 inch groot scherm, een quadcore processor en 1GB werkgeheugen. Daarnaast levert de mobieltjesmaker 8GB geheugen.

Dat klinkt erg mooi, maar men zette vraagtekens bij de echtheid van de smartphone. Uit onderzoek bleek dat de Freedom 251 een smartphone van een ander merk is, waar het logo was getapet. De fabrikant zei dat het om een prototype gaat en beloofde beterschap. Op het toestel op de foto is nu inderdaad een andere smartphone te zien.

Prijzen en beschikbaarheid

Ringing Bells begint op 30 juni met de verkoop van de Freedom 251. Het toestel kost 3 euro en is in een oplage van 200.000 beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *