• Dennis
  • 0

Een Indiase fabrikant kwam dit jaar met een bericht dat de fabrikant een Android-smartphone van omgerekend 3 euro wil aankondigen. Daarop werd een officieel onderzoek ingesteld en het bedrijf hield zich een tijd lang stil.

Nu laat de Indiase fabrikant Ringing Bells toch weer van zich horen. De fabrikant belooft voor het eind van de maand 200.000 smartphones voor 3 euro per stuk te verkopen. Het toestel is van het type Freedom 251.

Freedom 251

Freedom 251

De Freedom 251 wordt een vrij zeldzame smartphone. De vraag naar de telefoon is groot, zo zegt fabrikant Ringing Bells. De kans is vrij klein dat je als geïnteresseerde ook echt een dergelijk toestel in handen krijgt. Er komt slechts een beperkte oplage van 200.000, terwijl de fabrikant van het toestel 75 miljoen registraties wereldwijd heeft ontvangen.

Om het proces eerlijk te laten verlopen, zegt de fabrikant de toestellen de verkopen aan mensen die zich als eerste hebben aangemeld.

Vraagtekens

Eerder zetten mensen al vraagtekens bij de bedoeling van de smartphonefabrikant. Ringing Bells lijkt namelijk niet helemaal eerlijk. In februari kwam het bedrijf met de Freedom 251 op de proppen. Dat toestel kost in India omgerekend 3 euro. Je krijgt voor dat geld een smartphone die draait op Android 5.1, een 4 inch groot scherm, een quadcore processor en 1GB werkgeheugen. Daarnaast levert de mobieltjesmaker 8GB geheugen.

Dat klinkt erg mooi, maar men zette vraagtekens bij de echtheid van de smartphone. Uit onderzoek bleek dat de Freedom 251 een smartphone van een ander merk is, waar het logo was getapet. De fabrikant zei dat het om een prototype gaat en beloofde beterschap. Op het toestel op de foto is nu inderdaad een andere smartphone te zien.

Prijzen en beschikbaarheid

Ringing Bells begint op 30 juni met de verkoop van de Freedom 251. Het toestel kost 3 euro en is in een oplage van 200.000 beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...