• Dennis
  • 0

De nieuwe LG G5 zit is niet alleen een mooi toestel van de buitenkant, maar zit ook onder de motorkap goed in elkaar. Uit een artikel van demontagewebsite iFixit blijkt dat de smartphone eenvoudig uit elkaar en weer in elkaar te zetten is. Daardoor is de smartphone relatief gemakkelijk te repareren. Het nieuwste vlaggenschiptoestel van LG scoort een 8 op een schaal van 10.

iFixit maakt van bijna alle toestellen demontage- en reparatiehandleidingen. Uit de handleiding van de LG G5 blijkt dat kleine reparaties gemakkelijk zelf te doen zijn.

LG G5

LG G5 gemakkelijk los te halen

Ten eerste scoort de LG G5 al hoger in de test van iFixit omdat de accu’s van het toestel gemakkelijk te verwisselen zijn. Defecte accu’s komen vaak voor, omdat accu’s maximaal ongeveer 1000 keer kunnen worden opgeladen. Als de accu van de G5 defect is, dan is deze eenvoudig te verwisselen met een nieuwe. De smartphone heeft weliswaar een unibody behuizing, maar het is geen probleem deze open te krijgen. Daar heeft de fabrikant bij het ontwerpproces rekening mee gehouden.

Daarnaast is de G5 gemakkelijk te demonteren. LG gebruikt maar weinig schroefjes en slechts een klein scheutje lijm. De lijm die wel aangetroffen is, is eenvoudig te verwijderen. iFixit vindt alleen de demontage van het beeldscherm een probleem. Wie het beeldscherm vervangt, loopt het risico dat ook het beeldschermglas kapot gaat. Dat is tegelijkertijd de belangrijkste reden dat LG punten laat liggen.

Andere smartphones scoren beroerd

Dat zo’n nieuw toestel zo’n hoge score weet neer te zetten, is zeer bijzonder. Toestellen zoals de iPhone 6S Plus of de Samsung Galaxy S7 scoren een stuk beroerder in de tests van iFixit. Veel componenten zitten aan elkaar verlijmd en daardoor zijn de onderdelen maar moeilijk te bereiken of te vervangen. Daarom scoort de Galaxy S7 van Samsung bijvoorbeeld maar een score van 3 uit de 10.

Er is slechts één telefoon tot nu toe geweest die goed scoorde. Dat was de Fairphone 2. Dat is overigens logisch, want het toestel is zo duurzaam mogelijk gemaakt en speciaal ontwikkeld om onderdelen afzonderlijk van elkaar te kunnen vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...