Sony presenteerde afgelopen februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de Sony Xperia X, Sony Xperia XA en Sony Xperia X Performance. De Xperia X komt vanaf mei ook in Nederland in de winkels te liggen.

Volgens geruchten zou Sony de Xperia X in week 20 in Nederland willen uitbrengen. De releasedatum is nog niet definitief: het zou kunnen dat de fabrikant de release nog een week naar voren schuift. De Sony Xperia XA wordt het goedkoopste toestel van de nieuwe X-reeks van Sony en zal later, pas halverwege juni in de winkels te koop zijn.

Sony Xperia X

Sony Xperia X

Sony bracht in Barcelona drie verschillende soorten smartphones uit: de Sony Xperia X, de Sony Xperia XA en de Sony Xperia X Performance. De Sony Xperia X zal als eerste in Nederland uitkomen, terwijl de Xperia XA pas in juni over de toonbank zal gaan.

Over de Sony Xperia X Performance is nog niet bekend wanneer dit toestel in Nederland zal worden uitgebracht. Vorige week kondigde Sony al aan dat de release van de toestellen nabij is. Inmiddels is de voorbestelling al begonnen. De fabrikant beloofde klanten die zich inschrijven voor het toestel, een ‘exclusief aanbod’ te doen.

De drie smartphones maken samen de nieuwe X-serie van Sony. Allen zullen ze beschikken over een 5 inch groot beeldscherm. Het is te zien dat de fabrikant flink wat tijd heeft besteed aan een top-design en bovendien uitgebreide specificaties. De fabrikant stelt dat de serie de nieuwe paradepaartjes voor 2016 zijn. Wat opvalt aan de toestellen, is bijvoorbeeld de ongekende prestaties, extreem hoge resolutie camera’s en bovendien een nagenoeg randloos beeldscherm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia XA wordt het vriendelijkst geprijsd met een verkoopprijs van 299 euro. De Sony Xperia X zelf zal 599 euro gaan kosten. Als eerste wordt de Xperia X gereleaset in mogelijk half mei dit jaar. Zo’n vijf tot zeven weken later zal ook de Xperia XA over de toonbank gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *