• Dennis
  • 0

Sony presenteerde afgelopen februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de Sony Xperia X, Sony Xperia XA en Sony Xperia X Performance. De Xperia X komt vanaf mei ook in Nederland in de winkels te liggen.

Volgens geruchten zou Sony de Xperia X in week 20 in Nederland willen uitbrengen. De releasedatum is nog niet definitief: het zou kunnen dat de fabrikant de release nog een week naar voren schuift. De Sony Xperia XA wordt het goedkoopste toestel van de nieuwe X-reeks van Sony en zal later, pas halverwege juni in de winkels te koop zijn.

Sony Xperia X

Sony Xperia X

Sony bracht in Barcelona drie verschillende soorten smartphones uit: de Sony Xperia X, de Sony Xperia XA en de Sony Xperia X Performance. De Sony Xperia X zal als eerste in Nederland uitkomen, terwijl de Xperia XA pas in juni over de toonbank zal gaan.

Over de Sony Xperia X Performance is nog niet bekend wanneer dit toestel in Nederland zal worden uitgebracht. Vorige week kondigde Sony al aan dat de release van de toestellen nabij is. Inmiddels is de voorbestelling al begonnen. De fabrikant beloofde klanten die zich inschrijven voor het toestel, een ‘exclusief aanbod’ te doen.

De drie smartphones maken samen de nieuwe X-serie van Sony. Allen zullen ze beschikken over een 5 inch groot beeldscherm. Het is te zien dat de fabrikant flink wat tijd heeft besteed aan een top-design en bovendien uitgebreide specificaties. De fabrikant stelt dat de serie de nieuwe paradepaartjes voor 2016 zijn. Wat opvalt aan de toestellen, is bijvoorbeeld de ongekende prestaties, extreem hoge resolutie camera’s en bovendien een nagenoeg randloos beeldscherm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia XA wordt het vriendelijkst geprijsd met een verkoopprijs van 299 euro. De Sony Xperia X zelf zal 599 euro gaan kosten. Als eerste wordt de Xperia X gereleaset in mogelijk half mei dit jaar. Zo’n vijf tot zeven weken later zal ook de Xperia XA over de toonbank gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...