• Dennis
  • 0

Telecomprovider Simyo gaat de NFC-simkaart actief aanbieden aan zowel nieuwe als bestaande klanten. De provider is een dochteronderneming van KPN en is inmiddels actief begonnen met het verstrekken van het nieuwe type NFC-simkaarten. De simkaarten maken het mogelijk met vrijwel iedere smartphone contactloos te betalen.

Iedere klant die sinds 1 februari een abonnement bij de provider heeft afgesloten, heeft al een dergelijke simkaart ontvangen. Inmiddels mogen ook klanten die voor 1 februari klant werden een NFC simkaart-bestellen. Dat is te lezen op de blog van de provider. De kosten van de simkaart bedragen – net als bij het aanvragen van een vervangende simkaart bij Simyo – vijf euro.

NFC Contactloos betalen NFC-simkaart

Nieuwe NFC-simkaart

De nieuwe type NFC-simkaarten maken bijna iedere smartphone geschikt om mobiel te betalen. De smartphone hoeft zelf niet te beschikken over een ondersteuning om met NFC te betalen, omdat de NFC chip in de simkaart is ingebouwd. Steeds meer smartphones beschikken inmiddels over een ingebouwde chip, maar er zijn nog steeds een groot aantal oudere toestellen die niet over de mogelijkheid beschikken. Met de aanschaf van een dergelijk nieuwe simkaart kunnen klanten met een dergelijk toestel hun smartphone ook geschikt maken voor contactloos betalen.

Vervangende simkaart bestellen

Consumenten die al klant van Simyo zijn en nog geen NFC-simkaart hebben, kunnen hun huidige simkaart laten vervangen voor de nieuwe 3-in-1 NFC-simkaart. De aanvraag van een vervagende simkaart kost 5 euro. Klanten van Simyo kunnen de kaart bestellen via de Mijn Simyo-omgeving op de site van de provider.

Beschikbaar bij KPN en alle dochterondernemingen

Niet alleen Simyo, maar ook andere Nederlandse telefoonproviders bieden inmiddels de NFC-simkaart aan. Het gaat hier om alle dochters van het netwerk KPN. KPN biedt de kaarten uiteraard ook zelf aan. Inmiddels zijn de kaarten verkrijgbaar bij Telfort en Simyo. KPN ontwikkelde vorig jaar samen met Trans Link Systems een pilot waarbij de NFC-simkaart gebruikt kon worden als vervanger voor de OV-chipkaart. Sinds begin dit jaar is de Rabobank de eerste partner van KPN waarmee het mogelijk is contactloos te betalen. Andere banken volgen waarschijnlijk later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...