De nieuwe smartphones van Wileyfox komen later. De Britse smartphonefabrikant presenteerde in juni haar nieuwe smartphones, maar deze zullen pas later te koop zijn. De bedoeling was dat de toestellen al midden juli in de verkoop zouden gaan, maar nu blijkt dat de komst van de Spark, Spark+ en de Spark X op zich laat wachten.

Eerder zou Wileyfox de release van de smartphones uitstellen tot ‘1 augustus’. Maar nu blijkt dat de fabrikant nu zelf rekent op ‘half augustus’.

Wileyfox Spark Plus

Specificaties Wileyfox smartphones

De namen van de drie smartphones geven al aan dat de toestellen op elkaar lijken. De meest eenvoudige smartphone is de Wileyfox Spark. De Spark+ is gelijk aan de Spark aan de buitenkant, maar heeft meer werkgeheugen en een grotere opslagcapaciteit. Daarnaast heeft het toestel betere camera’s aan de voor- en achterkant. De Spark X is ten slotte de grotere uitvoering van de Spark+

Beeldscherm

Beide smartphones hebben een 5 inch groot display met een 720p HD beeldschermresolutie. De Wileyfox Spark X is de grotere broer en beschikt over een 5,5 inch groot beeldscherm. Ondanks zijn grotere beeldscherm is de resolutie van 720 bij 1280 pixels wel gelijk aan de andere toestellen.

Alle drie de smartphones hebben dezelfde MT6753 processor onder de motorkap. Dat is een 1,3 GHz quadcore processor. De Spark heeft 1 gigabyte werkgeheugen en 8 GB interne opslagcapaciteit. De andere smartphones hebben 16 gigabyte opslagcapaciteit en 2 gigabyte werkgeheugen. De opslagcapaciteit is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart.

Camera

De twee duurdere modellen hebben beiden een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant.. De Wileyfox Spark is een eenvoudigere smartphone met een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Prijzen en beschikbaarheid

Het was de bedoeling dat de toestellen al vanaf halverwege juli te koop zouden zijn, maar de toestellen komen waarschijnlijk pas haverwege augustus in de winkel te liggen. Hieronder vind je de prijzen:

De Spark+: 149 euro
Spark X: 169 euro
Spark: niet in Nederland beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *