• Dennis
  • 0

De nieuwe smartphones van Wileyfox komen later. De Britse smartphonefabrikant presenteerde in juni haar nieuwe smartphones, maar deze zullen pas later te koop zijn. De bedoeling was dat de toestellen al midden juli in de verkoop zouden gaan, maar nu blijkt dat de komst van de Spark, Spark+ en de Spark X op zich laat wachten.

Eerder zou Wileyfox de release van de smartphones uitstellen tot ‘1 augustus’. Maar nu blijkt dat de fabrikant nu zelf rekent op ‘half augustus’.

Wileyfox Spark Plus

Specificaties Wileyfox smartphones

De namen van de drie smartphones geven al aan dat de toestellen op elkaar lijken. De meest eenvoudige smartphone is de Wileyfox Spark. De Spark+ is gelijk aan de Spark aan de buitenkant, maar heeft meer werkgeheugen en een grotere opslagcapaciteit. Daarnaast heeft het toestel betere camera’s aan de voor- en achterkant. De Spark X is ten slotte de grotere uitvoering van de Spark+

Beeldscherm

Beide smartphones hebben een 5 inch groot display met een 720p HD beeldschermresolutie. De Wileyfox Spark X is de grotere broer en beschikt over een 5,5 inch groot beeldscherm. Ondanks zijn grotere beeldscherm is de resolutie van 720 bij 1280 pixels wel gelijk aan de andere toestellen.

Alle drie de smartphones hebben dezelfde MT6753 processor onder de motorkap. Dat is een 1,3 GHz quadcore processor. De Spark heeft 1 gigabyte werkgeheugen en 8 GB interne opslagcapaciteit. De andere smartphones hebben 16 gigabyte opslagcapaciteit en 2 gigabyte werkgeheugen. De opslagcapaciteit is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart.

Camera

De twee duurdere modellen hebben beiden een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant.. De Wileyfox Spark is een eenvoudigere smartphone met een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

Prijzen en beschikbaarheid

Het was de bedoeling dat de toestellen al vanaf halverwege juli te koop zouden zijn, maar de toestellen komen waarschijnlijk pas haverwege augustus in de winkel te liggen. Hieronder vind je de prijzen:

De Spark+: 149 euro
Spark X: 169 euro
Spark: niet in Nederland beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...