Iets meer dan driekwart van alle iDevices, zoals iPhones, iPads en iPod Touch, draaien op dit moment op iOS 9. Dat blijkt uit cijfers van Apple. De adoptie van iOS 9 gaat overigens niet heel vlot: het aandeel van iOS 9 groeit met slechts circa 1 of 2 procent per maand.

De jongste cijfers van Apple laten zien dat 79 procent van alle iDevices draait op iOS 9. Dat is drie procentpunt meer in vergelijking meer een maand geleden. Begin februari stond de teller nog op 76 procent. De kleine groei is een direct gevolg van het feit dat meer gebruikers hun software hebben geüpdatet en het feit dat meer mensen een recent toestel zoals de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus hebben gekocht. Beide toestellen draaien out-of-the-box al iOS 9.

iOS 9.3

Cijfers verschillen

De cijfers van Apple verschillen van de cijfers die de onafhankelijke marktonderzoeker Mixpanel heeft. De cijfers van de fabrikant zelf zijn namelijk een stuk negatiever. Mixpanel zegt dat ongeveer 88 procent van alle apparaten op iOS 9 draaien. Hoe Apple het gebruiksaandeel meet, is niet duidelijk. Van de onafhankelijke marktonderzoeker weten we dat wel: zij meten hoeveel iDevices waarop advertenties getoond werden draaiden op iOS 9.

Ten koste van iOS 8

De groei van iOS 9 gaat ten koste van het aandeel van iOS 8 en oudere versies. In één maand tijd zakte het aandeel van iOS8 van 17 procent naar 16 procent. Apple rondt alle cijfers af in hele procenten. Daardoor zijn de verschillen veel groter dan in de onderzoeken van bijvoorbeeld Mixpanel.

Toekomst

Apple had met de komst van iOS9 last van veel problemen en bugs. Sinds de release van iOS 9 zijn er al vijf updates voor het besturingssysteem uitgebracht. Op dit moment is iOS 9.2.1 de meest actuele versie, maar iOS 9.3 lijkt met de keynote van volgende week niet ver meer weg. Bij de release van iOS 9 kreeg Apple meteen al veel klachten binnen dat gebruikers hun toestel niet meer konden gebruiken. Tijdens de keynote zullen waarschijnlijk ook de Apple iPhone 5SE en iPad Air 3 worden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *