• Dennis
  • 0

Iets meer dan driekwart van alle iDevices, zoals iPhones, iPads en iPod Touch, draaien op dit moment op iOS 9. Dat blijkt uit cijfers van Apple. De adoptie van iOS 9 gaat overigens niet heel vlot: het aandeel van iOS 9 groeit met slechts circa 1 of 2 procent per maand.

De jongste cijfers van Apple laten zien dat 79 procent van alle iDevices draait op iOS 9. Dat is drie procentpunt meer in vergelijking meer een maand geleden. Begin februari stond de teller nog op 76 procent. De kleine groei is een direct gevolg van het feit dat meer gebruikers hun software hebben geüpdatet en het feit dat meer mensen een recent toestel zoals de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus hebben gekocht. Beide toestellen draaien out-of-the-box al iOS 9.

iOS 9.3

Cijfers verschillen

De cijfers van Apple verschillen van de cijfers die de onafhankelijke marktonderzoeker Mixpanel heeft. De cijfers van de fabrikant zelf zijn namelijk een stuk negatiever. Mixpanel zegt dat ongeveer 88 procent van alle apparaten op iOS 9 draaien. Hoe Apple het gebruiksaandeel meet, is niet duidelijk. Van de onafhankelijke marktonderzoeker weten we dat wel: zij meten hoeveel iDevices waarop advertenties getoond werden draaiden op iOS 9.

Ten koste van iOS 8

De groei van iOS 9 gaat ten koste van het aandeel van iOS 8 en oudere versies. In één maand tijd zakte het aandeel van iOS8 van 17 procent naar 16 procent. Apple rondt alle cijfers af in hele procenten. Daardoor zijn de verschillen veel groter dan in de onderzoeken van bijvoorbeeld Mixpanel.

Toekomst

Apple had met de komst van iOS9 last van veel problemen en bugs. Sinds de release van iOS 9 zijn er al vijf updates voor het besturingssysteem uitgebracht. Op dit moment is iOS 9.2.1 de meest actuele versie, maar iOS 9.3 lijkt met de keynote van volgende week niet ver meer weg. Bij de release van iOS 9 kreeg Apple meteen al veel klachten binnen dat gebruikers hun toestel niet meer konden gebruiken. Tijdens de keynote zullen waarschijnlijk ook de Apple iPhone 5SE en iPad Air 3 worden aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...