• Dennis
  • 0

85 procent van alle toestellen die in de Verenigde Staten verkocht zijn, is inmiddels weer terug bij fabrikant Samsung. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De Galaxy Note 7 werd wereldwijd teruggeroepen nadat bleek dat het toestel brandgevaarlijk was.

In augustus werd de Samsung Galaxy Note 7 uitgebracht in de Verenigde Staten. Sindsdien zijn er naar schatting 1 miljoen exemplaren verkocht. Uit verschillende hoeken in de wereld kwamen klachten dat het toestel brandgevaarlijk zou zijn of zouden ontploffen. Daarop riep Samsung een terugroepactie in het leven, waarbij toestellen werden vervangen met nieuwe exemplaren. Toen ook die toestellen brandgevaarlijk bleken, besloot Samsung te stoppen met de productie van het toestel.

Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 terug bij Samsung

Samsung deed na de productiestop een tweede terughaalactie. Inmiddels is zo’n 85 procent van alle verkochte toestellen terug bij de fabrikant. Momenteel zouden er nog zo’n 150.000 toestellen in de Verenigde Staten in omloop zijn.

Via een push-update maakt Samsung het gebruik van de ondeugdelijke toestellen steeds moeilijker. Zo zorgt de update ervoor dat de accu niet verder dan 60 procent kan worden opgeladen. Daarmee moeten nieuwe incidenten met ontploffende of in brand vliegende accu’s worden voorkomen. Daarnaast krijgen gebruikers regelmatig meldingen te zien dat hun toestel niet voldoet aan de veiligheidseisen en dat zij moeten stoppen met het gebruik van het toestel en deze in moeten leveren bij de fabrikant.

Ruilen of geld terug

Waarom consumenten met de brandgevaarlijke toestellen rond blijven lopen, is niet helemaal duidelijk. Samsung doet namelijk niet moeilijk over het retourneren van het toestel. Eenieder die de Samsung Galaxy Note 7 heeft gekocht kan het toestel omruilen voor een ander Samsung-toestel of het geld terugkrijgen. De meeste kopers van de Note 7 kozen volgens de fabrikant ervoor een ander toestel van Samsung aan te schaffen.

In Nieuw-Zeeland doet Samsung nog een stapje extra om het gebruik van de kapotte toestellen te bemoeilijken. Het is namelijk niet meer mogelijk de toestellen te gebruiken op een mobiel netwerk. Alle modellen worden namelijk geblokkeerd. Nieuw-Zeeland wil daarmee bereiken dat gebruikers van het toestel hun Galaxy Note 7 zullen retourneren bij Samsung en kiezen voor een ander, veiliger toestel. Door de slechte accucapaciteit en de blokkades moeten gebruikers getriggerd worden. Of de maatregelen ook naar de VS komen, is niet bekend. De toestellen worden op de luchthavens in de Verenigde Staten tegengehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...