• Dennis
  • 0

Inmiddels heeft 96 procent van alle gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 het toestel teruggebracht naar Samsung. Er zijn op dit moment nog zo’n 100.000 toestellen in gebruik, of in ieder geval in het bezit van de consument.

Samsung heeft de afgelopen maanden behoorlijk wat stappen ondernomen om consumenten ertoe te bewegen hun toestel te retourneren. De Samsung Galaxy Note 7 is een probleemtoestel, omdat de accu in brand kan vliegen of zelfs kan ontploffen. Daarop riep Samsung een terugroepactie in het leveren. Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 konden hun geld terugkrijgen, maar gaven maar slecht gehoor aan de oproep van de fabrikant.

Galaxy Note 7

Maatregelen Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft behoorlijk wat maatregelen genomen om consumenten te bewegen hun Samsung Galaxy Note 7 terug te brengen. Sommige gebruikers wilden hun toestel niet terugbrengen en dus kwam de fabrikant met hardere maatregelen.

In sommige landen is het toestel volledig onbruikbaar geworden, doordat providers de IMEI-nummers van de toestellen hebben geblokkeerd. Het is daardoor niet mogelijk in die landen te bellen, te sms’en of te internetten. Verder heeft de fabrikant zelf updates uitgerold om het opladen van het toestel verder te beperken. Ten eerste kon de batterij niet verder dan 60 procent worden opgeladen, maar aan de hand van latere updates kon het toestel niet verder dan 15 procent worden opgeladen. Daarmee heeft de gebruiker een nutteloos toestel in handen.

Veiligheidswaarschuwingen

De maatregelen hebben ertoe geleid dat 96 procent van de gebruikers het toestel inmiddels heeft geretourneerd aan Samsung. Dat heeft de fabrikant zelf bekendgemaakt. In totaal zijn er meer dan 2,5 miljoen Galaxy Note 7 toestellen verkocht. Zo’n 100.000 toestellen zijn op dit moment nog in omloop en de fabrikant uit Zuid-Korea belooft er alles aan te doen ook die toestellen terug te krijgen.

De veiligheidsmaatregelen worden daarnaast ingetrokken. Samsung heeft voldoende maatregelen genomen om het gebruik van de toestellen te ontmoedigen. Mogelijk zullen sommige eigenaars hun toestel nooit inleveren om er een collectors item van te maken. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft in ieder geval besloten dat het gebruik van de Galaxy Note 7 niet langer verboden is en daar ook niet langer voor hoeft te worden gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...