De iPhone 5se en iPad Air worden in maart aan het grote publiek voorgesteld. Dat zeggen de nieuwste geruchten rondom Apple. Tijdens het evenement zou Apple de iPhone 5se, de iPad Air 3 en nieuwe bandjes voor de Apple Watch uit de doeken willen doen.

Geruchten over een presentatie in maart doen al tijden de ronde. Eerder werd beweerd dat Apple ook de Watch 2 zou willen aankondigen, maar na berichten van Taiwanese bronnen dat de Watch 2 pas in het tweede kwartaal van dit jaar geproduceerd zal worden, lijkt dat gerucht niet meer realistisch.

iPhone 5SE

iPhone 5se
De iPhone 5se moet volgens geruchten een soort klein uitgevallen iPhone 6 worden. De iPhone 6 is nu 4,7 inch en mogelijk zou Apple een kleinere iPhone met een schermdiagonaal van 4 inch willen uitbrengen. De hardware die te vinden is in de iPhone 6 zal één op één gekopieerd worden naar de iPhone 6se. De smartphone zou gebruikmaken van dezelfde Apple A8-processor en dezelfde cameraresolutie, evenals dezelfde Touch ID vingerafdrukscanner.

Het 3D Touchscreen zal aanbreken, omdat dat een functie is uit de iPhone 6s. Qua design zal het toestel ook gelijk zijn aan de iPhone 6: de iPhone 5se zou dezelfde metalen behuizing en afgeronde hoeken krijgen.

iPad Air 3
Een nieuw gerucht is de Apple iPad Air 3. Over dat product kwamen er een stuk minder geruchten. Toch lijkt het uitbrengen van de Air 3 een logische stap, omdat de Apple iPad Air 2 in oktober 2014 werd uitgebracht en sindsdien geen opvolger kreeg. Uit kwartaalcijfers van Apple bleek dat in het laatste kwartaal van 2015 de verkopen van de iPad met bijna een vierde gedaald zijn. Daarom is het uitbrengen van een nieuwe iPad een belangrijke stap.

Apple zou de iPad Air 3 flink onderhanden hebben genomen. Zo zou Apple een flitser toevoegen aan de camera aan de achterzijde en de speakers willen updaten naar dezelfde speakers als die Apple gebruikt in de Apple iPad Pro. Mogelijk krijgt de iPad 3 Air als eerste kleinere iPad ook ondersteuning voor de Apple Pencil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *