• Dennis
  • 0

ABN AMRO start een proef waarbij gebruikers gebruik kunnen maken van contactloos betalen middels de smartphone. Inmiddels is de bank op zoek naar zo’n 5.000 klanten die de nieuwe mogelijkheid willen gaan testen.

Met het contactloos betalen wordt het mogelijk een bedrag af te rekenen middels de smartphone. Dit is mogelijk dankzij de NFC-chip, die ook in bankpassen te vinden zijn. Wel heeft de bank een voorkeur voor bepaalde smartphones. Zo is bijvoorbeeld de iPhone nog helemaal niet geschikt.

Contactloos betalen

Contactloos betalen in opmars

Contactloos betalen wordt steeds populairder. De meeste Nederlanders hebben inmiddels een pinpas die contactloos betalen ondersteund. De passen beschikken over een NFC-chip, waarmee het mogelijk is contactloos te betalen. Dit is mogelijk door de pinpas tegen de betaalautomaat aan te houden.

Steeds meer smartphones zijn inmiddels voorzien van een NFC-chip. Daardoor is contactloos betalen met een smartphone steeds populairder geworden. De ING Bank en de Rabobank bieden al de mogelijkheid contactloos te betalen. ABN AMRO wordt nu de derde bank die dit mogelijk maakt.

Proef

Voorlopig gaat het om een proef onder 5.000 klanten die dit najaar de functie mogen gaan testen. De bank heeft een nieuwe app ontwikkeld – de ABN Amro Wallet App -, waarmee men contactloos kan betalen. Als de proef slaagt, zal de functie voor alle klanten die een geschikte smartphone hebben beschikbaar komen. Het is nog niet duidelijk of de functie betaald zal worden.

Overigens is de bank behoorlijk kieskeurig op het gebied van ondersteunde smartphones. Zo mogen iPhone-gebruikers niet meedoen aan de proef. Verder moet de gebruiker beschikken over een toestel, voorzien van NFC-chip in combinatie met Android 4.4 of hoger. Sommige toestellen zoals de Galaxy S5 en HTC One M8, worden niet ondersteund door de bank. Hoewel een dergelijk toestel wel een NFC-chip heeft, beschikt die chip niet over de benodigde Secure Element-module.

Daarnaast komt de mogelijkheid nog niet naar de iPhone. Apple heeft zijn eigen betalingssysteem: Apple Pay. Om die reden biedt Apple geen toegang tot de NFC-chip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...