De Acer Liquid Glow is erg makkelijk te gebruiken. De 3,7-inch grote smartphone die ondersteund wordt met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, is een ideaal apparaat om te synchroniseren met je social media. Facebook, twitter, office-documenten en je e-mail zijn zeer toegankelijk op dit apparaat. Het toestel beschikt over een TFT-display waar je een niet al te hoge kwaliteit van kunt verwachten. De Acer Liquid Glow beschikt over een 1 GHz processor en heeft een intern geheugen van 1 GB.

Camera

Het toestel maakt gebruik van een 5 megapixel-camera met LED flash. De echte fotoliefhebber zal hier niet zijn voldoening uit halen, maar al met al is het een degelijke camera. Nadeel van dit apparaat is dat het geen frontcamera bevat, waardoor je maar vanaf een kant foto’s kunt maken.

Display

De telefoon beschikt over een TFT-display. Dit display staat niet te boek als het beste wat er te krijgen is op de markt. In vergelijking tot andere displays zijn de kleur en het contrast van mindere kwaliteit. Wel heeft het scherm een grote van 3,7 inch, waardoor je aan ruimte geen gebrek zult hebben. De resolutie is 480×800 megapixel en het betreft een touchscreen scherm

Hardware

Het apparaat maakt gebruik van een single core 1 GHz processor. Het is voor eenvoudige applicaties op deze mobiel prima om hierdoor aangestuurd te worden, maar je zult er geen hoogstandjes van moeten verwachten. Wel beschikt de mobiel over 401 MB werkgeheugen wat prima is voor dit toestel. Nadeel van dit apparaat is de batterijduur. Het betreft een Li-lon accu met een capaciteit van 1300 mAH. Deze accu gaat niet erg lang mee wanneer je het toestel veel gebruikt, waardoor je het toestel vaak zult moeten opladen.