Met de Acer Liquid S55 Jade beschik je over een prachtig 5-inch IPS HD display (720×1280 pixels). Dit toestel werd tijdens het grote evenement in Berlijn, de IFA, aangekondigd als een veelbelovende smartphone. Het uiterlijk van dit toestel oogt strak en modern. De uitstraling van dit apparaat maakt dan ook je verwachtingen meer dan waard, want door de 1.3 GHz quadcore processor blader je overal gigantisch snel doorheen.

Camera

De camera van de Jade is er een om naar uit te kijken. Met de 13 megapixel-camera maak je haarscherpe beelden en leg je al jouw favoriete momenten op een fantastische wijze vast. Ook maakt de camera gebruik van autofocus, waardoor je geen last meer hebt van een bewogen beeld tijdens het maken van een foto. De frontcamera die dit toestel beschikt heeft een 2 megapixel-camera. Ideaal voor een leuk zelfportret.

Display

De Jade beschikt over een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 720×1080 pixels. Omdat het toestel niet voorzien is van een IPS-beeldscherm, heb je vanuit een bepaalde hoek minder goed zicht op het beeldscherm. Ondanks dit is het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Hardware

De Acer Liquid S55 Jade draait op een 1.3 GHz quadcore processor, waardoor je razendsnel gebruik kunt maken van alle functies op je mobiel. De Jade is voorzien van een fatsoenlijke 1 GB werkgeheugen, wat dit toestel een redelijk vlotte mobiel maakt. Het geheugen op dit apparaat is uit te breiden door middel van een Micro SD kaart. Het toestel draait op het nieuwste besturingssysteem van Android (Android 4.4 KitKat). De batterijduur van dit toestel is om en nabij de 5 uur, in stand-by modus houdt de accu het 330 uur vol.