Telefoonfabrikant Alcatel heeft deze week de nieuwe Pixi 4-serie van haar One Touch smartphones gelanceerd. Dat deed de fabrikant een dag voordat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begon.

Alcatel heeft twee nieuwe smartphones en twee nieuwe tablets geïntroduceerd. De Alcatel OneTouch Pixi 4 4.0 en Alcatel OneTouch Pixi 4 5.3 zijn twee smartphones die – zoals hun namen al doen vermoeden – een beeldscherm van 4 inch en 5,3 inch groot hebben. Alcatel kwam daarnaast ook met twee nieuwe, kleine tablets op de markt.

Alcatel Pixi 4

Instapmodel
Alle nieuwe modellen van Alcatel zijn zogenaamde ‘instapmodellen’. Het gaat hier dus niet om hoogvliegers, maar om toestellen die een scherpe verkoopprijs krijgen, in ruil voor iets minder goede hardware.

Toch belooft de fabrikant dat de Pixi 4-serie een ‘uitstekende gebruikerservaring op gebied van design, audio, camera en batterijduur’ krijgt.

Modellen
Alcatel heeft de Alcatel OneTouch Pixi4 4.0 en 5.3 op de markt gebracht. Beide zijn smartphones, met een kleiner beeldscherm en een groter beeldscherm. Hoewel 5.3 inch een best grote maat is voor een smartphone, en daarmee een phablet genoemd mag worden, heeft de fabrikant maar klein uitvallende tablets gepresenteerd.

De OneTouch Pixi 4 6.0 is bijvoorbeeld maar zes inch groot. Wie een grote tablet wil, kan overstappen naar de OneTouch Pixi 4 7.0. De nieuwe tablets van de fabrikant blijven dus slechts zeven inch groot.

Pixi 3
Daarnaast heeft Alcatel ook de Pixi 3 8 gepresenteerd. Dat is een tablet die nog behoort bij de oudere Pixi 3-serie van 2015. Het is de eerste tablet van Alcatel die draait op het Windows Mobile besturingssysteem.

Prijzen en beschikbaarheid
De OneTouch Pixi 4 4.0 heeft een schermdiagonaal van 4 inch en wordt geleverd met het nieuwste besturingssysteem van Android, Android 6.0 Marshmallow. De telefoon is uitgerust met een quadcore processor van MediaTek. Daarnaast is de opslagruimte van 8 GB uit te breiden met een MicroSD-kaart. Samen met een accu van zo’n 1500 mAh, is de voorspelling dat de smartphone zo’n 100 euro zal kosten.

Een adviesprijs voor de 6-inch variant is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *