• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikant Alcatel heeft deze week de nieuwe Pixi 4-serie van haar One Touch smartphones gelanceerd. Dat deed de fabrikant een dag voordat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begon.

Alcatel heeft twee nieuwe smartphones en twee nieuwe tablets geïntroduceerd. De Alcatel OneTouch Pixi 4 4.0 en Alcatel OneTouch Pixi 4 5.3 zijn twee smartphones die – zoals hun namen al doen vermoeden – een beeldscherm van 4 inch en 5,3 inch groot hebben. Alcatel kwam daarnaast ook met twee nieuwe, kleine tablets op de markt.

Alcatel Pixi 4

Instapmodel
Alle nieuwe modellen van Alcatel zijn zogenaamde ‘instapmodellen’. Het gaat hier dus niet om hoogvliegers, maar om toestellen die een scherpe verkoopprijs krijgen, in ruil voor iets minder goede hardware.

Toch belooft de fabrikant dat de Pixi 4-serie een ‘uitstekende gebruikerservaring op gebied van design, audio, camera en batterijduur’ krijgt.

Modellen
Alcatel heeft de Alcatel OneTouch Pixi4 4.0 en 5.3 op de markt gebracht. Beide zijn smartphones, met een kleiner beeldscherm en een groter beeldscherm. Hoewel 5.3 inch een best grote maat is voor een smartphone, en daarmee een phablet genoemd mag worden, heeft de fabrikant maar klein uitvallende tablets gepresenteerd.

De OneTouch Pixi 4 6.0 is bijvoorbeeld maar zes inch groot. Wie een grote tablet wil, kan overstappen naar de OneTouch Pixi 4 7.0. De nieuwe tablets van de fabrikant blijven dus slechts zeven inch groot.

Pixi 3
Daarnaast heeft Alcatel ook de Pixi 3 8 gepresenteerd. Dat is een tablet die nog behoort bij de oudere Pixi 3-serie van 2015. Het is de eerste tablet van Alcatel die draait op het Windows Mobile besturingssysteem.

Prijzen en beschikbaarheid
De OneTouch Pixi 4 4.0 heeft een schermdiagonaal van 4 inch en wordt geleverd met het nieuwste besturingssysteem van Android, Android 6.0 Marshmallow. De telefoon is uitgerust met een quadcore processor van MediaTek. Daarnaast is de opslagruimte van 8 GB uit te breiden met een MicroSD-kaart. Samen met een accu van zo’n 1500 mAh, is de voorspelling dat de smartphone zo’n 100 euro zal kosten.

Een adviesprijs voor de 6-inch variant is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...