Alcatel zal twee nieuwe smartphones presenteren aan het grote publiek tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de OneTouch Idol 4 en de Idol 4S. De smartphones zullen zich kunnen meten met highrange smartphones, maar zullen waarschijnlijk een scherpe prijs meekrijgen. 

Alcatel Idol 4

Alcatel OneTouch Idol 4
De Alcatel OneTouch Idol 4 is de kleinere variant van de Idol 4S en zal waarschijnlijk ook iets minder gaan kosten. Het toestel krijgt een 5,2 inch groot IPS-LCD beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Alcatel zou gebruikmaken van een octacore processor met twee kernen van ieder 1,7 GHz en 1,2 GHz. Het toestel zal in meerdere uitvoeringen beschikbaar komen.

Daardoor kunnen consumenten kiezen tussen toestellen met 2 gigabyte of 3 gigabyte RAM-geheugen. Voor alle modellen geldt dat het toestel 16 gigabyte opslagcapaciteit heeft, maar die is nog verder uit te breiden met een MicroSD geheugenkaart. De Idol 4 krijgt een accu van 2610 mAh en zal out of the box werken op Android 6.0Marshmallow.

Daarnaast heeft Alcatel een 13 megapixel camera aan de achterkant geplaatst en een 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Alcatel OneTouch Idol 4S
Een iets spectaculairdere telefoon is de Idol 4S. De smartphone heeft een 5,5 inch groot Super AMOLED scherm en kent daarom zeer heldere kleuren en een hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het is voor het eerst dat de fabrikant zo’n hoge beeldschermresolutie gebruikt.

Al dat geweld wordt aangedreven door een krachtige octacore processor met twee kernen van ieder 1,8 GHz en 1,4 GHz. Het toestel wordt geleverd met 3 gigabyte RAM-geheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit. Voor wie dat niet genoeg is, is de capaciteit uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart. De telefoon is 4G-ready en biedt ook ondersteuning voor Voice over LTE (bellen over het 4G-netwerk).

Het toestel krijgt een maar liefst 3000 mAh grote accu en heeft twee hoge resolutie camera’s aan boord. De voorzijde zal een beschikken over een 8 megapixel grote camera, terwijl de achterzijde een 16 megapixel camera heeft. Uiteraard wordt ook dit toestel geleverd met Android 6.0 Marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *