• Dennis
  • 0

Alcatel zal twee nieuwe smartphones presenteren aan het grote publiek tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de OneTouch Idol 4 en de Idol 4S. De smartphones zullen zich kunnen meten met highrange smartphones, maar zullen waarschijnlijk een scherpe prijs meekrijgen. 

Alcatel Idol 4

Alcatel OneTouch Idol 4
De Alcatel OneTouch Idol 4 is de kleinere variant van de Idol 4S en zal waarschijnlijk ook iets minder gaan kosten. Het toestel krijgt een 5,2 inch groot IPS-LCD beeldscherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Alcatel zou gebruikmaken van een octacore processor met twee kernen van ieder 1,7 GHz en 1,2 GHz. Het toestel zal in meerdere uitvoeringen beschikbaar komen.

Daardoor kunnen consumenten kiezen tussen toestellen met 2 gigabyte of 3 gigabyte RAM-geheugen. Voor alle modellen geldt dat het toestel 16 gigabyte opslagcapaciteit heeft, maar die is nog verder uit te breiden met een MicroSD geheugenkaart. De Idol 4 krijgt een accu van 2610 mAh en zal out of the box werken op Android 6.0Marshmallow.

Daarnaast heeft Alcatel een 13 megapixel camera aan de achterkant geplaatst en een 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Alcatel OneTouch Idol 4S
Een iets spectaculairdere telefoon is de Idol 4S. De smartphone heeft een 5,5 inch groot Super AMOLED scherm en kent daarom zeer heldere kleuren en een hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het is voor het eerst dat de fabrikant zo’n hoge beeldschermresolutie gebruikt.

Al dat geweld wordt aangedreven door een krachtige octacore processor met twee kernen van ieder 1,8 GHz en 1,4 GHz. Het toestel wordt geleverd met 3 gigabyte RAM-geheugen en 32 gigabyte opslagcapaciteit. Voor wie dat niet genoeg is, is de capaciteit uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart. De telefoon is 4G-ready en biedt ook ondersteuning voor Voice over LTE (bellen over het 4G-netwerk).

Het toestel krijgt een maar liefst 3000 mAh grote accu en heeft twee hoge resolutie camera’s aan boord. De voorzijde zal een beschikken over een 8 megapixel grote camera, terwijl de achterzijde een 16 megapixel camera heeft. Uiteraard wordt ook dit toestel geleverd met Android 6.0 Marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...