• Dennis
  • 0

Vanaf vandaag kunnen alle klanten van de ING Bank, die beschikken over een geschikte Android smartphone, contactloos betalen met hun telefoon. De afgelopen maanden testte de bank de nieuwe dienst met duizenden klanten. Vanaf vandaag is de nieuwe functie geopend voor het grote publiek.

De ING Bank is daarmee de eerste bank in Nederland die contactloos betalen voor het grote publiek mogelijk maakt. Eerder deed de Rabobank al een proef, maar bij die proef waren slechts vier smartphones geschikt. 

Contactloos betalen

Proef
Vanaf vandaag kunnen alle klanten van ING die een geschikt Androidtoestel hebben, gebruikmaken van contactloos betalen. Met de update voor de ING-app kunnen klanten van de bank hun smartphone gebruikers als pinpas.

Al sinds 10 september liep er een uitgebreide pilot met de betaaldienst. Daaraan namen 5000 klanten deel. Het aantal proefpersonen nam de afgelopen maanden nog verder toe. De testfase is nu beëindigd en alle klanten met een geschikte smartphone kunnen hun toestel als pinpas gebruiken.

Eisen
Er zijn wel een aantal eisen die de bank stelt aan het contactloos betalen. Ten eerste moet de gebruiker een bankrekening hebben bij de ING Bank. Daarnaast moet de ING Mobiel Betalen-app op de smartphone geïnstalleerd en geactiveerd zijn. Alleen gebruikers die een smartphone hebben met Android 4.4 KitKat of hoger en beschikt over een NFC-chip, kunnen de nieuwe betaaldienst gebruiken.

Dat lijken er meer dan we zelf denken. De ING Bank zegt dat zo’n 65 procent van alle smartphones die in Nederland gebruikt worden, beschikt over een chip voor contactloos betalen.

Kosten
De eerste zes maanden is het gebruik van de betaaldienst gratis. Daarna gaat de consument 50 cent per maand, ofwel 6 euro op jaar basis betalen. Inmiddels is het bij meer dan 100.000 betaalterminals mogelijk contactloos te betalen. De dienst is per maand op te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...