Op twitter reageerde Sony op een vraag van een van haar consumenten. Er werd Sony namelijk gevraagd of de update naar Android 5.0 Lollipop beschikbaar is voor alle toestellen. Uit het antwoord werd duidelijk dat alleen de Xperia Z-toestellen binnenkort gebruik kunnen maken van deze update. Teleurstellend nieuws voor Sony gebruikers die niet hebben gekozen voor een van de Xperia Z-modellen.

Vervelend wanneer je een Sony toestel hebt aangeschaft in 2014. Toen bracht Sony namelijk toestellen als de Xperia E3, Xperia M2 Aqua, Xperia C3 en een aantal anderen uit. Erg vervelend wanneer je dus kort geleden je telefoon hebt aangeschaft. Alle andere toestellen die Sony dit jaar nog op de markt brengt zullen wel voorzien zijn van Android 5.0 Lollipop. Zo niet, dan is er binnen kort tijdsbestek alsnog een update beschikbaar.

Voordelen Android 5.0 Lollipop

Een aantal voordelen van het nieuwe besturingssysteem op een rij. Google heeft namelijk de notificaties aangepast. Het is in het nieuwe besturingssysteem mogelijk om je notificaties te lezen zonder dat je daadwerkelijk je telefoon hoeft te ontgrendelen. Om je privacy te beschermen kun je zelf bepalen welke notificaties je privé houdt en welke wel zichtbaar mogen zijn in het toegangsscherm.

Daarnaast heeft Google zich ook erg gestort op het verbeteren van de accuduur, wat ze Project Volta noemen. Je krijgt meer zicht in het verbruik per app, waardoor je hier preciezer mee kunt omgaan om zo je eigen verbruik te minimaliseren. Ook heeft Android de andere fabrikanten gevolgd door een Battery Saver Mode in te bouwen. Als laatste punt is het mogelijk om bij een aantal zaken aan te geven dat die later worden verwerkt. Zo hoef je dus niet overal direct internetverbinding te hebben, maar kunnen sommige taken worden uitgevoerd wanneer je binnen het bereik bent van een WiFi-spot. Erg handig, want hierdoor hoef je niet constant je batterij rovende internet aan te hebben staan.

Daarnaast zijn er nog een aantal aanpassingen waaronder nieuwe looks, Android work, vloeiendere animaties, ondersteuning voor 64-bits-processoren en uitgebreider taakbeheer. Voor sommige Sony gebruikers dus helaas een gemis, maar voor velen zeker het verlangen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *