• Bjorn
  • 0

Op twitter reageerde Sony op een vraag van een van haar consumenten. Er werd Sony namelijk gevraagd of de update naar Android 5.0 Lollipop beschikbaar is voor alle toestellen. Uit het antwoord werd duidelijk dat alleen de Xperia Z-toestellen binnenkort gebruik kunnen maken van deze update. Teleurstellend nieuws voor Sony gebruikers die niet hebben gekozen voor een van de Xperia Z-modellen.

Vervelend wanneer je een Sony toestel hebt aangeschaft in 2014. Toen bracht Sony namelijk toestellen als de Xperia E3, Xperia M2 Aqua, Xperia C3 en een aantal anderen uit. Erg vervelend wanneer je dus kort geleden je telefoon hebt aangeschaft. Alle andere toestellen die Sony dit jaar nog op de markt brengt zullen wel voorzien zijn van Android 5.0 Lollipop. Zo niet, dan is er binnen kort tijdsbestek alsnog een update beschikbaar.

Voordelen Android 5.0 Lollipop

Een aantal voordelen van het nieuwe besturingssysteem op een rij. Google heeft namelijk de notificaties aangepast. Het is in het nieuwe besturingssysteem mogelijk om je notificaties te lezen zonder dat je daadwerkelijk je telefoon hoeft te ontgrendelen. Om je privacy te beschermen kun je zelf bepalen welke notificaties je privé houdt en welke wel zichtbaar mogen zijn in het toegangsscherm.

Daarnaast heeft Google zich ook erg gestort op het verbeteren van de accuduur, wat ze Project Volta noemen. Je krijgt meer zicht in het verbruik per app, waardoor je hier preciezer mee kunt omgaan om zo je eigen verbruik te minimaliseren. Ook heeft Android de andere fabrikanten gevolgd door een Battery Saver Mode in te bouwen. Als laatste punt is het mogelijk om bij een aantal zaken aan te geven dat die later worden verwerkt. Zo hoef je dus niet overal direct internetverbinding te hebben, maar kunnen sommige taken worden uitgevoerd wanneer je binnen het bereik bent van een WiFi-spot. Erg handig, want hierdoor hoef je niet constant je batterij rovende internet aan te hebben staan.

Daarnaast zijn er nog een aantal aanpassingen waaronder nieuwe looks, Android work, vloeiendere animaties, ondersteuning voor 64-bits-processoren en uitgebreider taakbeheer. Voor sommige Sony gebruikers dus helaas een gemis, maar voor velen zeker het verlangen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...