• Dennis
  • 0

Nederlandse klanten die een LG G4 hebben, kunnen hun smartphone updaten naar Android 6.0 Marshmallow. De update voor het toestel kwam deze week uit.

Eerder was de fabrikant al begonnen met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem voor de LG G4 in andere landen. Nu is de update dus ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Voorlopig is de update alleen te verkrijgen via de LG ‘Bridge’-software. De update moet dus via de computer geïnstalleerd worden. Toch is de verwachting dat de update binnenkort ook ‘over the air’ verkrijgbaar is. Daarmee kunnen gebruikers de update installeren, zonder dat daarvoor een computer benodigd is.

lg_g4_leather_brown

Nieuwe Android
Het nieuwe besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow, werd eind september dit jaar uitgebracht. Gebruikers van de LG G4 kunnen met de update rekenen op een flinke verbetering van de prestaties van de batterij. De update zou namelijk het energieverbruik flink optimaliseren.

Daarnaast is het mogelijk om per app te beslissen welke machtigingen een app wel of niet krijgt. Gebruikers van de LG G4 zullen nog even moeten wachten tot de Android 6.0 Marshmallow-update ‘over the air’ beschikbaar komt. Voorlopig is het alleen mogelijk om de update via de speciale LG Bridge-software binnen te halen en te installeren. Als de update ook OTA beschikbaar komt, kunnen gebruikers de update zonder tussenkomst van de computer installeren.

LG G4
De LG G4 is dit jaar het vlaggenschiptoestel van de fabrikant. Het toestel heeft een redelijk gebogen scherm en heeft een lederen cover aan de achterkant. Daarnaast heeft de smartphone een 5,5 inch groot scherm met een QHD-resolutie. De processor is de Qualcomm Snapdragon 808 hexacore processor. Met de 16-megapixelcamera met OIS, laser auto-focus en de 8 megapixel-camera aan de voorkant zijn scherpe foto’s te maken.

Het is redelijk logisch dat de LG G4 de update naar Android 6.0 Marshmallow nu al krijgt, omdat het behoort tot één van de meest populaire en uitgebreide smartphones van dit moment. De LG G4 is al te verkrijgen vanaf 440 euro in verschillende kleuren. De verwachting is dat de update de komende maanden ook naar andere toestellen zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...