• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft een nieuwe update voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T uitgebracht. Het gaat om een update naar het laatste besturingssysteem van Google, Android 7.0 Nougat.

De update kwam op Oudejaarsdag beschikbaar. OnePlus heeft een eigen skin: OxygenOS. Daar heeft het bedrijf nu de vierde versie van uitgebracht, gebaseerd op Android 7.0 Nougat. Eerder beloofde OnePlus al voor het eind van het jaar een nieuwe versie uit te brengen.

OnePlus 3

OnePlus maakt belofte waar

OnePlus heeft haar belofte om een update voor de jaarwisseling uit te brengen, waargemaakt. Op het einde van de dag is er een update verschenen, in de laatste uren van 2016. Slechts een select aantal gebruikers heeft de update inmiddels binnen.

De meeste gebruikers moeten nog even geduld hebben. De update is alleen beschikbaar voor OnePlus 3 en OnePlus 3T en wordt de komende dagen voor alle gebruikers beschikbaar.

Wijzigingen

OxygenOS 4 is gebaseerd op Android 7.0 Nougat van Google. Daarmee komen dus ook de nieuwste mogelijkheden van Nougat mee. Zo kunnen gebruikers inmiddels wijzigingen terugvinden aan het nieuwe notificatiecentrum en het vernieuwde instellingenmenu.

OnePlus heeft daarnaast ook functies toegevoegd die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. Een vaak gehoorde klacht van OxygenOS was dat het erg moeilijk is om de interface te veranderen. Dat is nu opgelost; de gebruiker krijgt van het bedrijf meer controle over de gebruikersinterface.

De uitrol van OxygenOS is officieel met de jaarwisseling gestart, maar voor de meeste gebruikers laat de update toch nog even op zich wachten. Het zal nog een paar dagen tot een paar weken duren totdat alle gebruikers de update kunnen downloaden en installeren. De update is binnen te halen via het instellingenmenu. De toestellen geven bovendien ook zelf een melding wanneer de update klaar staat om geïnstalleerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...