Google heeft haar nieuwste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat officieel beschikbaar gesteld. De eerste twee smartphones die de update krijgen, zijn de smartphones uit de Nexus serie. Gebruikers van de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X kunnen de nieuwe software inmiddels downloaden.

Andere gebruikers moeten nog even wachten. Al weken ging er een gerucht dat Android Nougat uit zou komen op 22 augustus en dat bleek dus te kloppen. In de komende maanden zullen meer fabrikanten nieuwe producten introduceren waarop Android 7.0 Nougat direct uit de doos als besturingssysteem is geïnstalleerd.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 heeft nieuwe functies

De Nexus 6P en Nexus 5X zijn de eerste twee toestellen waarop Android 7.0 Nougat geïnstalleerd kan worden. Google zal binnen afzienbare tijd ook een update uitbrengen voor de Nexus 6, De Pixel C-tablet en alle Android One smartphones.

In Android 7.0 Nougat zijn er diverse nieuwe functies ingebouwd. Zo beschikt de software over een mogelijkheid om een apps in split-screen te gebruiken. Daardoor kunnen apps tegelijk gebruikt worden op zowel de tablet als de mobiele telefoon. Samsung bood de functie al een tijdje aan en inmiddels kan elke smartphone die Android 7.0 Nougat ondersteunt dit ook. De split screen-functie is vernieuwend, omdat concurrenten deze functie alleen aanbieden bij tablets. Google belooft dat de functie ook beschikbaar is voor de smartphone.

In Android 6.0 lanceerde Google de energiebesparingsfunctie ‘Doze’. Google heeft in de nieuwe versie gesleuteld aan de functie, waardoor de energiebesparing nu nog groter is en het dus nog langer duurt tot de batterij van het toestel leef is. Daarnaast is het notificatiepaneel veder onder handen genomen. Zo is het mogelijk via de notificatiebalk sneller te antwoorden op berichtjes. Daarnaast is het mogelijk bepaalde meldingen te groeperen.

Beschikbaarheid

Android 7.0 Nougat komt binnenkort ook voor andere smartphones beschikbaar. Welke smartphones dat zullen zijn, hangt vooral af van het updatebeleid van de fabrikant. Uit ervaring blijkt dat voornamelijk de duurste en nieuwste toestellen een update naar de nieuwste Androidversie krijgen. Normaal gesproken komen er amper updates uit voor toestellen met een verkoopprijs onder de 250 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *