• Dennis
  • 0

Google heeft haar nieuwste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat officieel beschikbaar gesteld. De eerste twee smartphones die de update krijgen, zijn de smartphones uit de Nexus serie. Gebruikers van de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X kunnen de nieuwe software inmiddels downloaden.

Andere gebruikers moeten nog even wachten. Al weken ging er een gerucht dat Android Nougat uit zou komen op 22 augustus en dat bleek dus te kloppen. In de komende maanden zullen meer fabrikanten nieuwe producten introduceren waarop Android 7.0 Nougat direct uit de doos als besturingssysteem is geïnstalleerd.

Android 7.0 Nougat

Android 7.0 heeft nieuwe functies

De Nexus 6P en Nexus 5X zijn de eerste twee toestellen waarop Android 7.0 Nougat geïnstalleerd kan worden. Google zal binnen afzienbare tijd ook een update uitbrengen voor de Nexus 6, De Pixel C-tablet en alle Android One smartphones.

In Android 7.0 Nougat zijn er diverse nieuwe functies ingebouwd. Zo beschikt de software over een mogelijkheid om een apps in split-screen te gebruiken. Daardoor kunnen apps tegelijk gebruikt worden op zowel de tablet als de mobiele telefoon. Samsung bood de functie al een tijdje aan en inmiddels kan elke smartphone die Android 7.0 Nougat ondersteunt dit ook. De split screen-functie is vernieuwend, omdat concurrenten deze functie alleen aanbieden bij tablets. Google belooft dat de functie ook beschikbaar is voor de smartphone.

In Android 6.0 lanceerde Google de energiebesparingsfunctie ‘Doze’. Google heeft in de nieuwe versie gesleuteld aan de functie, waardoor de energiebesparing nu nog groter is en het dus nog langer duurt tot de batterij van het toestel leef is. Daarnaast is het notificatiepaneel veder onder handen genomen. Zo is het mogelijk via de notificatiebalk sneller te antwoorden op berichtjes. Daarnaast is het mogelijk bepaalde meldingen te groeperen.

Beschikbaarheid

Android 7.0 Nougat komt binnenkort ook voor andere smartphones beschikbaar. Welke smartphones dat zullen zijn, hangt vooral af van het updatebeleid van de fabrikant. Uit ervaring blijkt dat voornamelijk de duurste en nieuwste toestellen een update naar de nieuwste Androidversie krijgen. Normaal gesproken komen er amper updates uit voor toestellen met een verkoopprijs onder de 250 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...