• Dennis
  • 0

De nieuwste update van het mobiele besturingssysteem van Google, Android 7.0 Nougat, komt mogelijk niet naar smartphones van Huawei. Veel gebruikers van oudere smartphones willen weten of hun toestel een update krijgt, maar gebruikers van recente toestellen van Huawei krijgen mogelijk geen updates.

Het Chinese bedrijf heeft al niet een al te beste reputatie als het aankomt op het verstrekken van updates voor oudere toestellen. Maar nu blijkt dat ook de nieuwere toestellen van het bedrijf niet geschikt zijn om Android 7.0 Nougat te draaien.

Android Nougat

Android 7.0 Nougat ondersteunt processor niet

Het grote probleem van Android 7.0 Nougat is de Vulkan API. Dat is een nieuwe functie die betere grafische prestaties biedt. Deze API moet worden ondersteund door de processor van de smartphone. Veel toestellen worden ondersteund, maar die van Huawei niet. Dat komt doordat het Chinese bedrijf er meestal voor kiest een eigen processor in de smartphone te zetten.

Deze processoren blijken niet geschikt voor Vulkan API, zo meldt een Duitse blogger. Alleen de Kirin 650, Kirin 950 en Kirin 955-processoren zouden geschikt zijn voor de functies. Andere toestellen kunnen niet overweg met de nieuwe functie. Daardoor komen software-updates voor veel populaire toestellen van Huawei te vervallen.

Software-updates

De toestellen die vrij recent en populair zijn krijgen waarschijnlijk geen update naar Android 7.0 Nougat. Het zou gaan om bijvoorbeeld de Huawei P8, Huawei P8 Lite, Huawei Ascend Mate 7 en het meest recente toestel, Huawei Mate S.

Slechts een paar toestellen zijn wel geschikt. Dat zijn bijvoorbeeld de Huawei P9, Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Mate 8 en de Huawei Nova. De toestellen hebben nieuwere processoren ingebouwd, die de functie wel ondersteunen. Sommige toestellen van Huawei hebben bovendien bij uitzondering een processor van een andere fabrikant die de functies van Android 7.0 Nougat wel ondersteunt.

Het Chinese bedrijf heeft zelf nog niet gereageerd op de kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...