• Dennis
  • 0

LG is in steeds meer Europese landen het nieuwste besturingssysteem van Google aan het uitrollen. Android 7.0 voor de LG G5 is nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar, maar de update zal niet lang meer op zich laten wachten.

De update is in de landen om ons heen inmiddels wel al te downloaden. Zo hebben Duitse en Italiaanse gebruikers van de LG G5 al beschikking over de nieuwe update. Mogelijk zal binnen enkele dagen de update ook naar Nederland komen.

LG G5

LG G5 eerste update

De LG G5 ontvangt als eerste een update van LG. Het is de eerste bestaande smartphone die een update naar Android 7.0 Nougat krijgt. De update is een paar weken geleden in Zuid-Korea uitgerold en wordt nu in steeds meer landen voor gebruikers beschikbaar gesteld. LG werd aan een gefaseerde uitrol, want betekent dat de fabrikant de update land voor land beschikbaar stelt.

Daarom moeten wij nog even wachten op de update. Google lanceerde Android 7.0 Nougat samen met haar eerste eigen mobiele smartphone lijn, de Google Pixel. Dat de LG G5 nu een update naar het OS krijgt is bijzonder, want tot kortgeleden beschikte alleen de Pixel over de laatste software.

Flagship smartphone

De LG G5 is één van de nieuwe smartphones op de markt. Het toestel werd begin dit jaar in Barcelona tijdens het Mobiel World Congress geïntroduceerd als nieuwe flagship smartphone. Het toestel heeft een modulair karakter en daarom werd de smartphone door critici goed ontvangen. Dat terwijl consumenten juist minder blij zijn met het modulaire karakter van de smartphone. De verkoopaantallen lopen behoorlijk achter op de verwachtingen van de fabrikant. Daarmee kunnen we stellen dat deze smartphone een geflopt toestel is. Door als eerste een update uit te brengen, hoopt LG toch nog consumenten te bewegen de smartphone te kopen.

De verkopen zijn op dit moment zo slecht, dat LG in een paar maanden tijd al 250 euro van de prijs heeft afgehaald. Eigenlijk zou het toestel over de toonbank gaan voor 699 euro, maar het toestel is nu al te koop vanaf 443 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...