• Dennis
  • 0

De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google, Android 7.1, komt in december uit. Dat heeft Google deze week bekend gemaakt. Voor het eind van deze maand zal het bedrijf alvast een ‘developer preview’ uitbrengen.

Het nieuwe systeem werd voor het eerst gespot op de eigen toestellen van Gooogle, de Pixel en de Pixel XL. De nieuwe versie is nu officieel aangekondigd. In de developer preview kunnen ontwikkelaars straks eerst de nieuwe functies testen en hun apps klaarmaken voor de nieuwe update.

Android 7.1

Belangrijkste features

Er zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo krijgt Android 7.1. een ‘nachtmodus’. Dat is geen donkere interface, maar een instelling waardoor het scherm ’s nachts minder blauw is. Het scherm wordt daardoor warmer. Daardoor wordt de afbraak van het slaaphormoon melatonine verminderd. Daarmee moeten slaapproblemen als gevolg van het gebruik van de mobiele telefoon verleden tijd zijn.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars straks ronde en vierkante icoontjes apps app-icoon kiezen. Het is afhankelijk van de launcher welke variant zichtbaar wordt. Verder komen er snelkoppelingen voor bepaalde functies in de app beschikbaar.

Verder komt Android 7.1 met een uitgebreidere ondersteuning voor de vingerafdruksensor. De sensoren kunnen na de update gebruikt worden als een touchpad. Zo is het mogelijk door pagina’s te navigeren door gebruik te maken van zogenaamde ‘gestures’ op de vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

DayDream VR

Tot slot krijgt Android 7.1 de beschikking over het DayDream VR-platform. Daarmee is de nieuwste Daydream View VR-bril te gebruiken.

De Google Pixel en Google Pixel XL zullen de eerste toestellen zijn die de ondersteuning voor Android 7.1 krijgen. Het besturingssysteem komt officieel in december uit. De update komt dan ook naar andere smartphones, waaronder diverse Nexus modellen en de Google Pixel C tablet. Daarna zullen andere fabrikanten de tijd nemen om een update met hun eigen skin te fabriceren. Wanneer de update precies beschikbaar komt, is afhankelijk van de fabrikant van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...