Het marktaandeel van het mobiele besturingssysteem Android is in de afgelopen drie maanden van 2016 sterker gegroeid dan in de afgelopen twee jaar. In de vijf grootste landen binnen de Europese Unie, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, nam het aandeel van Android met 7,1 procentpunt het sterkst toe.

Op dit moment is op 75,6 procent van de toestellen in Europa Android te vinden.

Android N

Android groeit, iOS onderuit

Het aandeel van iOS is in de grootste vijf landen van de Europese Unie gedaald van 20,2 procent naar 18,9 procent. Dat terwijl Android aan een grote opmars bezig lijkt te zijn. Ook met andere besturingssystemen gaat het niet goed. Zo weet Windows als mobiel besturingssysteem maar weinig zieltjes te winnen. Ieder jaar daalde het marktaandeel van het besturingssysteem van vijf procentpunt. Daardoor is er nu nog maar 4,9 procent van over.

Daarnaast zijn er ook een hoop overstappers van andere besturingssystemen die nu Android willen proberen. 6,6 procent van alle nieuwe Android-klanten had eerst een smartphone met een Windows besturingssysteem. Zo’n 3,3 procent van de nieuwe gebruikers komt van iOS. 2,6 procent van alle nieuwe gebruikers van iOS hadden eerder een smartphone met het Windows besturingssysteem erop.

Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Worldpanel. Voor veel gebruikers zijn de betere gebruikerservaring en grotere diversiteit aan merken en modellen de belangrijkste redenen om over te stappen.

Windows doet stap terug

Het besturingssysteem van Microsoft, Windows Mobile, lijkt niet veel mensen weten te bekoren. Sterker nog, steeds meer gebruikers stappen over naar Android. Italië en Frankrijk waren de grootste markten voor Windows Phone, maar bijna 10 procent van de gebruikers stapte in de eerste drie maanden van 2016 over naar een Android besturingssysteem.

Zij stapten vooral over naar goedkopere merken, zoals Huawei, Wiko en Asus. In het Verenigd Koninkrijk zijn veel Android smartphones te vinden, die veelal geproduceerd zijn door Samsung. Voornamelijk de goedkopere modellen zoals de J5 en A5 doen het erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *