• Dennis
  • 0

Het nieuwe besturingssysteem van Google, Android Marshmallow, is bezig met een flinke opmars. Het aantal smartphones dat Marshmallow draait, is inmiddels verdubbeld. De oorzaken zijn de komst van nieuwe toestellen die het nieuwe besturingssysteem vers uit de doos draaien, en updates voor bestaande Android smartphones.

Het aantal smartphones dat gebruikmaakt van Android 6.0 is in één maand tijd verdubbeld. De nieuwste versie heeft nu een aandeel van 5 procent op het totaal. Op dit moment draait 4,6 procent van alle Android apparaten op Marshmallow, dat is een verdubbeling ten opzichte van vorige maand.

Google Marshmallow

Android Lollipop het grootst

De meeste Android smartphones draaien nu op Android 5.0 Lollipop en Android 5.1. Zij hebben het grootste aandeel van 35,8 procent, tegenover 36,1 procent in maart. Zonder beide versies samen te bundelen, blijft Android 4.4 Kitkat de grootste individuele Android versie. Een derde van alle smartphones draait nog op Kitkat. Dat is een afname van 1 procentpunt, ten gunste van Android Lollipop.

Groei Android Marshmallow later op gang

Het aantal apparaten dat Android Marshmallow draait is inmiddels in een maand tijd verdubbeld, maar dat resultaat heeft behoorlijk lang op zich laten wachten. Fabrikanten zijn dit jaar een stuk trager met het uitbrengen van updates naar Android 6.0 Marshmallow. Motorola en LG waren vorig jaar één van de eerste fabrikanten die met de update naar Lollipop op de proppen kwamen. Binnen aanzienlijke tijd steeg het aandeel van Lollipop flink.

Maar de adoptie van Android Marshmallow was een stuk later. Dat het aandeel nu wel groeit, komt doordat alle belangrijke high-end smartphones uit 2015 inmiddels draaien op Android 6.0 Marshmallow. De nieuwe smartphones die dit jaar op de markt zijn gekomen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge draaien vers uit de doos ook Android 6.0 Marshmallow. Daardoor groeit het aandeel flink.

Meetmethode

De cijfers zijn afkomstig van Google zelf. Het bedrijf meet de zogenaamde fragmentatie door zeven dagen lang te kijken naar welke Android smartphones de Google Play Store gebruiken en welke versie van Android draait op het toestel. De statistieken zijn vooral belangrijk voor ontwikkelaars en om inzicht te krijgen in de grootte van de kwetsbare groep die gebruikmaakt van oudere versies van Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...