• Dennis
  • 0

Google heeft de naam van de nieuwe versie van Android vrijgegeven. De opvolger van Android Marshmallow zal Android Nougat worden. In een tweet op Twitter heeft Google bekendgemaakt dat de naam ‘Nougat’ is en dat deze naam hoort bij Android 7.0.

Google laat dit jaar zien dat het oude tradities overboord gaat gooien. Voorgaande jaren hield het bedrijf uit Silicon Valley de naam van het nieuwe besturingssysteem geheim tot aan de officiële introductie van het systeem. Dat is nu anders, want Google publiceerde de naam al op Twitter. Daarnaast heeft Google in maart dit jaar de eerste betaversie van Android N onverwacht vrijgegeven. Android Nougat wordt de officiële naam van de opvolger van Marshmallow en werd bij Google intern New York Cheesecake genoemd.

Android Nougat

Lekkernijen

Google blijft wel in de traditie om de namen van Android de naam van een zoet snoepje mee te geven. De naam van Android begint altijd met de opvolgende letter in het alfabet. De voorganger van Android Nougat is Android Marshmallow en die letter begon dus met een M. De opvolger van Android Nougat zal Android O worden, met een naam van een zoete lekkernij. Zo zou het best kunnen dat Android O bijvoorbeeld Android Oreo zal worden.

Publiek kiest naam Android Nougat

Tijdens het I/O Conference nodigde Google het publiek uit mee te denken over een naam. In eerste instantie zei Google dat de suggesties niet doorslaggevend zouden worden voor de nieuwe naam, maar nu zegt Google dat dit wel het geval is geweest. De afgelopen tijd gingen er veel geruchten dat Android zou kiezen voor ‘Android Nutella’, maar daar is waarschijnlijk van afgezien omdat Nutella een geregistreerd merknaam is.

Nieuwe functies

Android 7.0 Nougat krijgt verschillende nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld split-screenondersteuning. Veel smartphonefabrikanten hebben die functie al, maar nu gaat Google dit ook officieel ondersteunen. De functie gaat zowel op de smartphone als de tablet werken, en daarmee is Google anders dan Microsoft en Apple, die de functie alleen voor de tablet mogelijk maken.

Daarnaast heeft Google in Android Nougat de energiebesparingsfunctie Doze verder onderhanden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...