• Dennis
  • 0

De volgende versie van Android krijgt de mogelijkheid om verschillende apps in split screen te zetten. Volgens de jongste geruchten zou Google aan die mogelijkheid werken aan de versie die nu gebouwd wordt en door het leven gaat onder de projectnaam ‘Android N’. Het was eigenlijk de bedoeling die functie in Android 6.0 Marshmallow te introduceren, maar Google kreeg de functie niet op tijd af.

Kritiek
De nieuwe Pixel C-tablet van Google kon rekenen op kritiek vanwege het ontbreken van de splitscreen-functie. Tabletgebruikers vragen al tijden om een functie. Dat gaat niet alleen om Android gebruikers, maar ook concurrent Apple kreeg vragen daarover vaak binnen. In iOS 8 kregen Apple-gebruikers al de mogelijkheid split screen op hun iPad te gebruiken.

Android krijgt de functie in de volgende versie dus ook. Andrew Bowers, productmanager van Google heeft de komst van de functie bevestigd, maar heeft niet gezegd in welke versie de functie komt. De verwachting is dat de functie in de volgende grote release op zal duiken. Eerder verwachtten deskundigen al dat Android 6.0 Marshmallow over de splitscreen-functie zou beschikken, maar die voorspelling bleek te optimistisch.

Android Split Screen

Preview
De verwachting van deskundigen was niet uit de lucht gegrepen. In een preview-versie van Android 6.0 Marshmallow hadden tabletgebruikers inderdaad de mogelijkheid apps in split-screen te zetten. De teleurstelling was dan ook groot toen bij de officiële release van Android 6.0 Marshmallow bleek dat Google de functie weer uit de software gehaald had. Waarschijnlijk waren er problemen met de nieuwe functie.

In eerdere preview-versies werden ook al bepaalde nieuwe functionaliteiten getest. Toen verschenen de nieuwe functies pas in een latere grotere release. Een voorbeeld is de permissie-manager die nu ingebakken zit in Android 6.0 Marshmallow. Gebruikers hebben lang op die functie moeten wachten, want de functie dook voor het eerst op in een testversie van Android 4.3 Jelly Bean. Daarna kwamen Android 4.4 Kit Kat en Android 5.0 Lollipop uit. Ook in Android 5.1 was die functie nog steeds niet aanwezig.

Pas in Android 6.0 Marshmallow kwam de permissie-manager weer tevoorschijn. Het grootste gedeelte van de Androidgebruikers zal die functie niet kunnen gebruiken, gezien dat deel nog steeds Android 4.4 Kit Kat gebruikt. Fabrikanten doen er doorgaans lang over om updates voor nieuwe versies van Android uit te brengen. Alleen bij de Nexus-toestellen zijn de updates meestal meteen beschikbaar.

Laat
Google is vrij laat met het toevoegen van een split screen-functie. Samsung biedt de optie om apps in split screen te zetten al enkele jaren op haar smartphones en tablets. LG is onlangs ook begonnen met de ondersteuning van de versie. Apple voegde de split screen-functie toe aan iOS 8. Daarmee loopt Google dus behoorlijk achter.

De nieuwe functie komt waarschijnlijk beschikbaar als ‘Android N’ onthuld wordt. Waarschijnlijk kondigt Google pas komende zomer deze versie aan. Deze wordt dan in het najaar uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...