De nieuwste versie van het besturingssysteem van Google, Android Nougat 7.0, is nu al te downloaden en installeren als betaversie. Wie een Huawei P9 heeft valt met zijn neus in de boter en kan alvast de nieuwste versie van het besturingssysteem downloaden.

Voor het installeren van de software is enige kennis nodig: zo moet de software worden gedownload en vervolgens worden geflasht. Huawei heeft een eigen schil rondom Android Nougat gemaakt, onder de naam EMUI 5.0.

huawei-p9-p9-plus-540x334

Android Nougat downloaden

De zogenaamde ROM is te downloaden via het forum van Huawei. Daar zijn ook aanwijzingen te vinden over hoe de software geïnstalleerd moet worden. Het is de bedoeling de zip-file te downloaden en deze in de juist map op de telefoon te zetten. Vervolgens kan men naar het software-update scherm gaan, waar de update automatisch uit te voeren is. Verder heeft ook XDA-developers een stappenplan gepubliceerd.

Het is belangrijk er rekening mee te houden dat het hier gaat om een testversie. De software-update is dus nog niet stabiel en kan fouten bevatten. Google moet Android Nougat 7.0 eerst zelf nog uitbrengen. Waarschijnlijk gaat Google daarbij ook twee nieuwe Nexus-toestellen lanceren. Alle fabrikanten kunnen dan nieuwe software voor hun toestellen uitbrengen.

Nieuwe functies Android Nougat

Android Nougat kent een aantal verbeteringen. Onlangs gaf Google de vijfde Developer Preview vrij en het lijkt erop dat EMUI 5.0 daarop is gebaseerd. Er zijn flink wat aanpassingen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid meerdere gebruikersprofielen te gebruiken. Daarnaast zjn er nieuwe gestures toegevoegd en zorgt het besturingssysteem ervoor dat het besturingssysteem nog energiezuiniger is. Daarnaast heeft Google de weer-app aangepast. In EMUI 5.0 zien we een app-drawer. Het is voor het eerst dat Huawei een versie uitbrengt met een dergelijke drawer.

Fabrikanten werken intern al een tijdje aan een eigen schil voor het nieuwe besturingssysteem. Daarnaast voegen ze ook eigen functies toe. Het lijkt erop dat de Huawei P9 de eerste smartphone is die een update zal krijgen. Een officiële release van het nieuwe besturingssysteem van Google lijkt daarmee aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *