Google gaat bijna de nieuwe versie van haar besturingssysteem Android, Android Nougat, beschikbaar stellen. Google heeft deze week de vijfde en daarmee laatste versie van de developer preview uitgebracht. Daarmee kunnen ontwikkelaars alvast de nieuwe functies in Android 7.0 Nougat testen.

Alle deelnemers aan het Android Beta Program hebben de laatste developer preview ontvangen. In een toelichting zegt Google klaar te zijn voor het lanceren van het nieuwe besturingssysteem.

Android Nougat

Android Nougat op komst

Met de laatste developer preview vraagt Google haar betatesters het systeem nog één keer goed door te lichten op bugs en problemen. Zo moeten ontwikkelaars kijken of hun apps goed draaien op de nieuwe Androidversie.

In Android 7.0 Nougat zijn flink wat functies toegevoegd of vervangen. Daarom moeten alle apps voor het nieuwe besturingssysteem flexibel ontwikkeld zijn. Zo moeten ontwikkelaars rekening houden met het feit dat apps split-screen geopend kunnen zijn. Daarnaast worden bepaalde machtigingen van apps ingetrokken of zelfs geweigerd. Op dergelijke scenario’s moeten de nieuwe apps ontwikkeld zijn. Als dit niet het geval is, kan dat tot problemen met het gebruik van apps leiden.

Daarom roept Google ontwikkelaars nu op om apps die geschikt zijn voor Android 7.0 alvast toe te voegen aan de Google Play Store. Het lijkt erop dat Google de nieuwe versie van het besturingssysteem binnenkort uit wil brengen.

Beschikbaarheid Android Nougat

Nu de laatste developer preview is uitgebracht, lijkt het erop dat Google op het punt staat haar nieuwe besturingssysteem voor iedereen beschikbaar te maken. Dat zal waarschijnlijk binnen enkele weken gebeuren. Mogelijk zal Google bij de introductie van het toestel ook twee nieuwe Nexus smartphones uitbrengen. Deze zouden zijn ontwikkeld door HTC, zo blijkt uit geruchten rondom de productie van de toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *