• Dennis
  • 0

Google gaat bijna de nieuwe versie van haar besturingssysteem Android, Android Nougat, beschikbaar stellen. Google heeft deze week de vijfde en daarmee laatste versie van de developer preview uitgebracht. Daarmee kunnen ontwikkelaars alvast de nieuwe functies in Android 7.0 Nougat testen.

Alle deelnemers aan het Android Beta Program hebben de laatste developer preview ontvangen. In een toelichting zegt Google klaar te zijn voor het lanceren van het nieuwe besturingssysteem.

Android Nougat

Android Nougat op komst

Met de laatste developer preview vraagt Google haar betatesters het systeem nog één keer goed door te lichten op bugs en problemen. Zo moeten ontwikkelaars kijken of hun apps goed draaien op de nieuwe Androidversie.

In Android 7.0 Nougat zijn flink wat functies toegevoegd of vervangen. Daarom moeten alle apps voor het nieuwe besturingssysteem flexibel ontwikkeld zijn. Zo moeten ontwikkelaars rekening houden met het feit dat apps split-screen geopend kunnen zijn. Daarnaast worden bepaalde machtigingen van apps ingetrokken of zelfs geweigerd. Op dergelijke scenario’s moeten de nieuwe apps ontwikkeld zijn. Als dit niet het geval is, kan dat tot problemen met het gebruik van apps leiden.

Daarom roept Google ontwikkelaars nu op om apps die geschikt zijn voor Android 7.0 alvast toe te voegen aan de Google Play Store. Het lijkt erop dat Google de nieuwe versie van het besturingssysteem binnenkort uit wil brengen.

Beschikbaarheid Android Nougat

Nu de laatste developer preview is uitgebracht, lijkt het erop dat Google op het punt staat haar nieuwe besturingssysteem voor iedereen beschikbaar te maken. Dat zal waarschijnlijk binnen enkele weken gebeuren. Mogelijk zal Google bij de introductie van het toestel ook twee nieuwe Nexus smartphones uitbrengen. Deze zouden zijn ontwikkeld door HTC, zo blijkt uit geruchten rondom de productie van de toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...