Alle signalen wijzen erop dat Google haar nieuwste besturingssysteem, Android Nougat, vanaf 22 augustus beschikbaar wil stellen. Het bedrijf heeft dat zelf nog niet bevestigd, maar smartphone maker LG en de Canadese telecomprovider Telus spreken allebei over een release op maandag 22 augustus.

Dat blijkt uit een bericht van Android Central. Telus publiceerde onlangs dat Android 7.0 Nougat op 22 augustus zal worden uitgerold. LG publiceerde even later dat een select aantal gebruikers van de LG G5 alvast de update mag testen. Dat kan overigens niet eerder dan dat Android het systeem officieel heeft aangekondigd.

Android Nougat

Voorspelling klopt

Het lijkt er sterk op dat Telus het bij het rechte eind heeft. Vorig jaar klopte de voorspelling van de Canadese telecomprovider ook, toen het de releasedatum voor Android 6.0 publiceerde. Daarom denkt het geruchtencircuit dat 22 augustus inderdaad de nieuwe datum is.

Toch is dat nog niet zeker, want Google heeft de datum niet officieel bevestigd. Vorig jaar bracht het bedrijf Android 6.0 Marshmallow opeens uit en het is goed mogelijk dat het bedrijf dit jaar op dezelfde manier werkt. Al sinds maart dit jaar werkte Google aan Android N, de codenaam van het nieuwe besturingssysteem. Google liet wel al doorschemeren dat het nieuwe besturingssysteem in de tweede helft van dit jaar uit zou komen.

Android Nougat: nieuwe functies

Android Nougat krijgt een aantal nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld een split-screenfunctie. Daarmee kun je meerdere apps tegelijkertijd naast elkaar gebruiken, waardoor je beter kunt multitasken. Fabrikanten als Samsung bieden die functie al een tijdje en het lijkt erop dat Google de nieuwe functie als standaard-optie aan wil bieden aan alle Androidgebruikers.

De nieuwe functie komt ook naar de mobiele telefoon, en daarmee wijkt het bedrijf af van plannen van Microsoft en Apple. Zowel het Windows als het iOS-besturingssysteem bieden niet de mogelijkheid splitscreen op de mobiele telefoon te gebruiken. Het is best mogelijk dat Google de functie niet naar de smartphone brengt, aangezien er nog geen officiële releaseversie is.

Ten slotte krijgt Android 7.0 Nougat een verder geoptimaliseerde energiebesparingsfunctie dat beter op de achtergrond werkt. Deze functie wordt vermoedelijk de opvolger van de in Android 6 geïntroduceerde functie Doze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *