• Dennis
  • 0

De derde Android One smartphone van General Mobile komt naar Nederland. General Mobile is een Turks bedrijf dat zich richt op de productie van smartphones. Geen enkel ander smartphonebedrijf heeft tot nu toe in Nederland een smartphone uitgebracht die draait op Android One.

General Mobile is dus de eerste die de smartphone met het besturingssysteem uit gaat brengen in ons land. Het model luistert naar de naam General Mobile GM5. Het is een zeer uitgebreide smartphone met een lage prijs: het toestel kost 189,99 euro.

General Mobile GM5

Android One

Android One is door Google zelf ontwikkeld en is een lightversie van het Android-besturingssysteem. Dit systeem is er special op gebouwd om snel en soepel te kunnen presteren op goedkopere smartphones. De GM 5 draait dan ook op de stock versie van Android One en heeft geen aangepast lay-out. Door het ontbreken van skins en extra toeters en bellen zou de smartphone een stuk sneller moeten presteren.

Daarnaast heeft de Turkse fabrikant zich iets aangetrokken van alle problemen rondom het updatebeleid van concurrenten. Dit model draait op Android One en wordt twee jaar land door Google ondersteund op het gebied van updates. Dit toestel wordt standaard geleverd met Android 7.0 Nougat.

4G

De General Mobile GM 5 is een vrij uitgebreide smartphone met het Android One-besturingssysteem en beschikt daarnaast over ondersteuning voor het 4G-netwerk. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 410-processor van Qualcomm. Daarop vinden we een 64-bit quadcore processor met 1,2 GHz per core, begeleid door 2 GB-werkgeheugen. General Mobile heeft haar smartphone een 5 inch groot beeldscherm meegegeven, met een matige resolutie van 720P. De camera van de General Mobile GM5 legt vast in 13 megapixel op de achterzijde en 5 megapixel op de voorzijde van het toestel.

Prijzen en beschikbaarheid

Het toestel komt eind deze maand naar Nederland en wordt verkocht tegen een verkoopprijs van 189,99 euro. Daarmee speelt de fabrikant zich behoorlijk in de kijker en kan het goed concurreren met duurdere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...