• Dennis
  • 0

Grote bedrijven bellen lukraak naar telefoonnummers om zo hun producten of diensten te verkopen. In veel gevallen gebeurt dit ongevraagd en werkt dit irritatie bij de houder van het telefoonnummer. Telemarketeers zijn een bron van irritatie, maar Google heeft daar nu een oplossing voor gevonden.

Google brengt een nieuwe versie van de Android Phone App uit. Dit is de standaard-app waarmee je kan bellen en je contacten in kan zien. In de nieuwe versie houdt Google een database van telemarketeers bij. Aan de hand van ‘spampreventie’ waarschuwt de app de gebruiker als hij wordt gebeld door een telefoonnummer waarvan Google weet dat het om een callcenter gaat. Daardoor kunnen gebruikers van tevoren al kiezen om het telefoontje weg te drukken.

Android Phone App

Spam preventie in Android Phone App

De telemarketing is een lucratieve business. Callcenters bellen duizenden mensen om een zo een product of dienst te slijten. In Nederland is telemarketing een minder groot probleem, dankzij de komst van het bel-me-niet-register. Bedrijven die toch telefoontjes plegen aan mensen die geregistreerd zijn aan het bel-me-niet-register, kunnen een behoorlijke boete verwachten. Maar in veel andere landen bestaat deze maatregel niet.

De Android Phone App is al een tijdlang een slimme app die meer informatie biedt over telefoonnummers. Zo verraadt de app uit welk land een telefoonnummer afkomstig is. Binnenkort komt de functie om te zien of het hier om een telemarketingbureau gaat erbij. Bovendien kunnen nummers ook zelf als ‘spam’ aangegeven worden. Als meerdere mensen het nummer aanmerken als spam, voegt Google het nummer toe aan de database.

Daarnaast is de spammarkering ook weer op te heffen, als genoeg gebruikers aangeven dat het telefoonnummer geen spam bevat.

Android Phone App voor Nexus en Android One

De vernieuwde Android Phone App is op dit moment alleen beschikbaar voor de Nexus smartphones van Google en alle smartphones van Android One. De toestellen draaien op een onaangepaste versie van Android. Veel fabrikanten hebben hun eigen aangepaste versie van het besturingssysteem, waardoor de Android Phone App voorlopig nog niet beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...