• Dennis
  • 0

De nieuwe draadloze in-ears van Apple, AirPods, worden over enkele weken op de markt gebracht. Dat heeft de CEO van Apple, Tim Cook, laten weten in een mail naar een klant. De klant vroeg de Apple-voorman wanneer de nieuwe oortjes op de markt zouden komen.

Eigenlijk zouden de Apple AirPods pas vanaf oktober op de markt komen. Maar de distributie werd uitgesteld, omdat de productie vertraging opliep. Volgens Cook zijn de oortjes binnen enkele weken te bestellen. Het product werd samen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gepresenteerd, maar het bedrijf uit Cupertino bleek achteraf niet helemaal tevreden over de afwerking van het product en besloot de productie uit te stellen.

AirPods

Cook over AirPods

De AirPods liggen nog steeds niet in de winkel. Dat had in oktober al gemoeten, maar Apple was niet tevreden over enkele functionaliteiten van het product. Mogelijk komen de oortjes nu pas in december of januari beschikbaar. Apple zou er hard aan werken om de AirPods nog voor de feestdagen klaar te krijgen. De techgigant ziet de accessoire als een leuk cadeau voor de kerst.

Apple krijgt de vraag over wanneer de AirPods op de markt komen vrijwel dagelijks. CEO Tim Cook beantwoordt heel af en toe mails die dit soort vragen bevatten. Cook geeft in een mail aan een klant aan dat het product ‘binnen enkele weken’ zal worden verscheept. Dat schrijft MacRumors.

Korreltje zout

Toch moeten we deze bewering met een korreltje zout nemen. Apple heeft zelf geen officiële verklaring gegeven omtrent dit probleem. Als Apple over een paar weken met de distributie start, is de kans groot dat het product niet voor de kerst leverbaar is. Mogelijk komen eerst de ‘belangrijkste’ landen aan de beurt, en het is maar de vraag of ons land belangrijk genoeg is.

De AirPods lijken sterk op de EarPods, die standaard door Apple worden meegeleverd bij de iPhone en iPad. Dit product werkt echter draadloos en is te verbinden via Bluetooth. De in-ears werken zelfs met een ingebouwde batterij en processor en gaan ongeveer 5 uur lang mee. De in-ears kosten 179 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...