• Dennis
  • 0

Techgigant Apple heeft 70 miljoen OLED-schermen besteld bij concurrent Samsung. De schermen zijn bedoeld voor de nieuwe iPhone 8. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen binnen de keten van Apple.

Er gaan al tijden geruchten dat Apple voor haar nieuwe smartphone over wil stappen naar een OLED-display. Mogelijk krijgen de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus een Lcd-display, terwijl de iPhone 8 een OLED-beeldscherm krijgen.

In 2018 krijgen alle iPhones een OLED-display

De iPhone 8 komt in september 2017 uit en zal als enige van de drie nieuwe iPhones beschikken over een OLED-display. OLED wordt geroemd om zijn scherpe weergave en de heldere weergave van kleuren. Bovendien zijn de schermen ook energiezuiniger.

Een goede reden voor Apple om helemaal over te stappen op OLED-beeldschermen. Dit zal waarschijnlijk een jaar na introductie van de iPhone 8, in 2018, gebeuren. Samsung heeft van Apple financiële steun gekregen om een enorme capaciteit aan OLED-schermen te produceren en op te bouwen. De eerste grote order van 70 miljoen schermen is nu bij Samsung geplaatst, zo meldt de Nikkei.

Geruchten lijken te kloppen

De cijfers lijken te kloppen met de eerdere geruchten van de website DigiTimes. Waarschijnlijk komt Apple in september met drie nieuwe iPhones: de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8. Die laatst smartphone wordt compleet opnieuw vormgegeven en is bedoeld om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren. De smartphone gaat waarschijnlijk iPhone 8 of iPhone X heten.

Er gaan wisselende geruchten over de naam en over het beeldscherm. Volgens sommige geruchten zal de iPhone 8 een licht gebogen beeldscherm over de randen van het toestel krijgen, net als bij Samsung het geval is. Toch zijn de geruchten niet consistent genoeg om deze beweringen vol te kunnen houden. Een gerucht dat meer waarheidsgetrouw is, is dat Apple OLED-schermen wil gaan gebruiken, maar het voorlopig bij de platte variant zal houden. In ieder geval is duidelijk dat Apple af wil van de grote bezels en een toestel uit zal brengen dat nagenoeg rand loos zal zijn. Daarvoor moeten Touch ID en de home-toets wel verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...