De productie van de iPhone is nog steeds niet op peil. Volgens toeleveranciers van Apple blijft de verkoop van de iPhone tegenvallen. Begin dit jaar besloot Apple de productie van iPhones met 30 procent te verlagen.

Toeleveranciers zeggen nu dat Apple de verlaging blijft handhaven. De voorraden zijn de afgelopen maanden behoorlijk opgelopen, waardoor het bedrijf uit Cupertino niet anders kon dan de productie met 30 procent te verlagen.

Apple hoofdkantoor

Minder iPhones geproduceerd

Aanvankelijk dacht de fabrikant dat de productie van de iPhone weer vanaf deze maand opgeschroefd kon worden, omdat het overschot aan voorraden dan geslonken zou moeten zijn. Maar toeleveranciers zeggen dat daar geen sprake van is. De Japanse nieuwsdienst Nikkei zegt op basis van bronnen in de productieketen van Apple dat het bedrijf het lagere productieniveau blijft handhaven.

Daarmee wordt duidelijk dat de verkoop van de iPhone behoorlijk tegenvalt. Wel heeft Apple de productie van de nieuwste, kleinere iPhone, de iPhone SE, behoorlijk opgeschroefd. In tegenstelling tot de dalende verkopen van de iPhone 6, 6S, 6 Plus en 6S Plus, gaat de verkoop van de iPhone SE juist erg goed.

Kleinere marges

Het lijkt erop dat de kwartaalcijfers van Apple door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone 6-serie, lagere marges zullen kennen. Zo is de iPhone SE een ruime 250 euro goedkoper dan de iPhone 6S. Het verschil in productiekosten is aanzienlijk kleiner, waardoor het de telefoongigant waarschijnlijk onder de streep minder over zal houden.

2016 wordt waarschijnlijk het eerste jaar dat het bedrijf te maken krijgt met flink dalende iPhone verkopen. Bijna acht jaar op rij wist de fabrikant het aantal verkochte iPhones stabiel te houden of juist te laten groeien, maar het lijkt er nu op dat de rek uit de verkoop van de iPhones is.

Apple zal dus in september met een vernieuwende iPhone moeten komen om de verkoopcijfers weer te laten stijgen. De eerste geruchten zeggen echter dat het ontwerp van de nieuwe iPhone nagenoeg hetzelfde zal blijven. Daardoor is het de vraag of de komst van een nieuwe iPhone het productieproces weer kan laten opschroeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *