• Dennis
  • 0

Apple is gestart met de uitrol van iOS 9.3. Het is het nieuwste besturingssysteem voor alle zogenaamde ‘iDevices’. Het gaat hier specifiek om de Apple iPhone 4S of hoger, iPad 2 of hoger of een vijfde generatie iPod Touch of hoger. Deze toestellen kunnen de nieuwe versie ondersteunen. Op oudere toestellen is het nieuwste besturingssysteem niet te installeren.

De Apple iPhone SE en Apple iPad Pro 9.7 zullen direct uit de doos al draaien op de nieuwste besturingssoftware.

Night Shift iOS 9.3

Nieuwe functies in iOS 9.3

iOS 9.3 is een grote update van bijna 2 gigabyte groot, die belangrijk is voor zowel zakelijke omgevingen als toepassingen in het onderwijs. Deze versie beschikt namelijk over mogelijkheid om gebruikersaccounts in te stellen. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd aan Mobile Device Management. Dat betekent dat iOS-toestellen nog beter op afstand kunnen worden beheerd door bijvoorbeeld systeembeheerders.

Daarnaast voegt Apple ook verbeteringen en nieuwe functies door voor consumenten. Zo komt de fabrikant met ‘Night Shift’. Deze feature zorgt ervoor dat het beeldscherm na zonsondergang gedimd wordt. Het beeldscherm straalt dan minder blauwe en meer warme tonen uit. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat blauw licht ervoor zorgt dat mensen slechter slapen en dus gezondheidsklachten krijgen.

Warmere tinten, zoals rood of oranje hebben die eigenschap niet. De functie kan gebruikt worden vanaf de iPhone 6 en hoger. Daarnaast heeft iOS 9.3 de mogelijkheid gekregen om beveiligde notities te maken, die enkel toegankelijk zijn via de vingerafdrukscanner.

Verder heeft Apple verbeteringen doorgevoerd aan de Nieuws- en Gezondheidsapp. De ondersteuning voor Apple CarPlay is verder uitgebreid aan de hand van Apple Music en Apple Maps.

Meer functies voor 3D Touch

Na de introductie van 3D Touch op de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus waren de functies nog ietwat karig. Met iOS 9.3 worden nieuwe functies geïntroduceerd, die exclusief werken op de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Onder meer de App Store, iTunes Store, Instellingen, Weer-app, kompasfunctie en gezondheidsapp krijgen een flinke uitbreiding met meer mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...