Apple wil het voor consumenten, die momenteel met een Android toestel rondlopen, aantrekkelijk maken om over te stappen naar Apple. Het inruilprogramma dat binnenkort van start gaat zal voor de nieuwe klanten het laatste zetje in de rug moeten geven om toch de overstap daadwerkelijk te maken. Er is in het verleden ook al een overstap-handleiding uitgebracht om Android gebruikers makkelijker te laten over stappen. Je kunt dus wel zeggen dat Apple er veel moeite in steekt meer klanten te krijgen.

De toestellen van Apple zijn natuurlijk aantrekkelijk genoeg, maar toch ziet Apple nog een manier om een groter klantenbestand te behalen. Het inruilprogramma is het tweede middel dat Apple inzet om Android gebruikers van gedachte te laten veranderen.

Inruilprogramma

Het inruilprogramma wordt ondersteund door middel van tegoedbonnen, dus geen cash geld. Deze tegoedbonnen zijn bij de Apple Store in te wisselen voor producten of diensten van Apple. Het is dus mogelijk om je Android toestel in te leveren en hier een tegoedbon voor terug te krijgen die je kunt spenderen voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone. Dit is natuurlijk ook wat Apple uiteindelijk wil bereiken door met deze actie van start te gaan. Het is binnenkort alleen mogelijk om in de VS van dit programma gebruik te maken, naast de andere inruilmethode die daar al actief is. In Nederland gaat dit op een andere wijze.

afb apple vs android

Ook is het mogelijk je iPhone in te leveren en daar wat voor terug te krijgen. Ook al is het niet veel geld, je ziet dat geld wel direct verschijnen op je bankrekening, wat voor veel mensen nuttiger is dan het geld uitgekeerd krijgen in de vorm van waardebonnen. Om even een klein voorbeeld te geven: je levert een iPhone 5S met 64 GB opslaggeheugen in goede staat in en ontvangt rond de 200 euro voor je toestel. Natuurlijk kun je dus beter je telefoon als tweedehands toestel verkopen, want dan ontvang je al snel meer dan het dubbele voor je iPhone 5S. In ieder geval blijft Apple op deze manier zeer actief de concurrentie opzoeken en benaderen, wat voor Android natuurlijk allerminst gunstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *