• Bjorn
  • 0

Apple wil het voor consumenten, die momenteel met een Android toestel rondlopen, aantrekkelijk maken om over te stappen naar Apple. Het inruilprogramma dat binnenkort van start gaat zal voor de nieuwe klanten het laatste zetje in de rug moeten geven om toch de overstap daadwerkelijk te maken. Er is in het verleden ook al een overstap-handleiding uitgebracht om Android gebruikers makkelijker te laten over stappen. Je kunt dus wel zeggen dat Apple er veel moeite in steekt meer klanten te krijgen.

De toestellen van Apple zijn natuurlijk aantrekkelijk genoeg, maar toch ziet Apple nog een manier om een groter klantenbestand te behalen. Het inruilprogramma is het tweede middel dat Apple inzet om Android gebruikers van gedachte te laten veranderen.

Inruilprogramma

Het inruilprogramma wordt ondersteund door middel van tegoedbonnen, dus geen cash geld. Deze tegoedbonnen zijn bij de Apple Store in te wisselen voor producten of diensten van Apple. Het is dus mogelijk om je Android toestel in te leveren en hier een tegoedbon voor terug te krijgen die je kunt spenderen voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone. Dit is natuurlijk ook wat Apple uiteindelijk wil bereiken door met deze actie van start te gaan. Het is binnenkort alleen mogelijk om in de VS van dit programma gebruik te maken, naast de andere inruilmethode die daar al actief is. In Nederland gaat dit op een andere wijze.

afb apple vs android

Ook is het mogelijk je iPhone in te leveren en daar wat voor terug te krijgen. Ook al is het niet veel geld, je ziet dat geld wel direct verschijnen op je bankrekening, wat voor veel mensen nuttiger is dan het geld uitgekeerd krijgen in de vorm van waardebonnen. Om even een klein voorbeeld te geven: je levert een iPhone 5S met 64 GB opslaggeheugen in goede staat in en ontvangt rond de 200 euro voor je toestel. Natuurlijk kun je dus beter je telefoon als tweedehands toestel verkopen, want dan ontvang je al snel meer dan het dubbele voor je iPhone 5S. In ieder geval blijft Apple op deze manier zeer actief de concurrentie opzoeken en benaderen, wat voor Android natuurlijk allerminst gunstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...