Apple is niet van plan om een nieuwe iPhone 6C te ontwikkelen, maar om voort te borduren op het succes van de iPhone 5. Al meer dan een half jaar zijn er geruchten dat het bedrijf uit Cupertino dit jaar een nieuwe, kleinere iPhone wil aankondigen.

Het zou gaan om een kleiner model met een schermdiagonaal van ongeveer 4 inch. Volgens de goed ingelichte Apple-fansite 9To5Mac zou het gaan om de ‘iPhone 5SE’ en zou Apple daarvoor de hardware van de iPhone 6 willen hergebruiken.

iPhone 5SE

Kleiner beeldscherm
Apple heeft de beeldschermen van haar toestellen de afgelopen jaren alleen maar groter gemaakt. Toch zijn er genoeg gebruikers die heimwee naar de 4 inch toestellen hebben. Daarom wil Apple mogelijk een kleiner toestel uitbrengen. Daarvoor komt een extra introductiemoment, zo zeggen de geruchten.

Volgens sommige geruchten gaat het om een introductie van de ‘iPhone Mini’, die aan het begin van dit jaar gepresenteerd moet worden. Andere geruchten zeggen dat het toestel mogelijk ‘iPhone 5SE’ gaat heten en dat de introductie mogelijk tegelijkertijd met de introductie van de Apple Watch 2 zal plaatsvinden.

Hardware uit de iPhone 6
Het design mag dan gelijk blijven aan dat van de iPhone 6, intern wordt er wel het een en ander veranderd. Zo zou de hardware uit de iPhone 6 één op één worden overgezet naar de iPhone 5SE. Dat betekent dat de smartphone een Apple A8-processor zal krijgen met een 8 megapixel backcamera. Daarnaast zal het kleinere model mogelijk worden voorzien van een Touch ID-vingerafdrukscanner. De kans dat Apple de functie in zal bouwen is groot, want Apple geeft consumenten alleen toegang tot Apple Pay aan de hand van hun vingerafdruk.

3D Touch zal in de iPhone 5SE wel ontbreken. Dat komt doordat de hardware gebruikt wordt van de iPhone 6, terwijl 3D Touch bij de iPhone 6S en 6S Plus werd geïntroduceerd. Het toestel wordt dus feitelijk een kleine iPhone 6.

Aankondiging
De aankondiging zal volgens 9To5Mac plaatsvinden in maart en het toestel zal mogelijk in april al beschikbaar zijn. De iPhone 5SE wordt mogelijk in vier kleuren uitgebracht: Space Grey, Gold, Silver en Rose Gold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *