De Iphone 4 is een oudere generatie van de bekende Iphone serie van Apple. Dit toestel kwam in 2011 uit en was toen het beste van het beste op smartphonegebied. Door de snelle ontwikkelingen op smartphonegebied en de vele updates van Apple’s IOS besturingssysteem is dit toestel ondertussen echter redelijk verouderd. Hij beschikt nog steeds over alle functies die je van een smartphone verwacht en draait alle applicaties die je draaien wilt, maar aanzienlijk minder snel dan toestellen van huidige generaties. De Iphone 4 is nu een mooie telefoon voor mensen die niet al teveel aan een telefoon willen uitgeven, maar toch IOS willen gebruiken.

Camera

De telefoon is voorzien van een 5 megapixel camera. Bij het uitkomen van de telefoon was dit het beste van het beste dat er te krijgen was. Tegenwoordig zijn veel telefoons echter voorzien van vele malen betere camera’s. Als je een telefoon dus hoofdzakelijk koopt vanwege de camerafunctie is het raadzaam verder te kijken dan de Iphone 4. Mocht je je telefoon alleen willen gebruiken voor het af en toe nemen van een foto voor gebruik op je sociale media dan voldoet dit toestel absoluut. De Iphone 4 is wel al voorzien van een camera aan de voorzijde voor eventueel videobellen of Facetimen met andere Apple gebruikers.

Display

Het display op de Iphone 4 is voor huidige begrippen zeer klein te noemen. Het scherm meet 3,5 inch en beschikt over een resolutie van 960 bij 480 pixels. Dit zorgt voor een hoge pixeldichtheid waardoor het scherm beeld goed scherp weergeeft. Het kleine display zorgt er wel voor dat het lezen van lange teksten of het kijken van films op je telefoon veel energie van je ogen vergt. Het scherm voldoet prima voor alledaags gebruik en door het kleine scherm is de telefoon wel mooi compact waardoor hij probleemloos mee te nemen is.

Hardware

De Iphone 4 is voorzien van een single-core processor met een kloksnelheid van 800 MHz en 512 MB aan werkgeheugen. Dit in combinatie met de vele updates op het besturingssysteem zorgt ervoor dat de telefoon vrij traag werkt en moeite heeft met het draaien van veel of zware applicaties. Een grote beperking van dit model is het interne geheugen van 8 GB, dit is niet uit te breiden en dus is het belangrijk om bij aanschaf te overwegen of dit genoeg geheugen voor jou is.