De Iphone 4S is de geüpgradede versie van de reguliere iPhone 4. Qua formaat en uiterlijk is hij op het eerste gezicht niet veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel is even groot en zwaar, maar wel voorzien van een vernieuwd display. Door zijn compacte formaat past dit toestel wel perfect in elke broekzak. De iPhone 4S draait op Apple’s IOS besturingssysteem. De telefoon voelt door zijn glazen voor en achterkant zeer premium aan. Nadeel van de glasplaten is dat als je de mobiel laat vallen hij bijna zeker barsten vertoont. Mocht je dus een gebruiker zijn die nog al vaak zijn telefoon onvoorzichtig behandelt dan is dit toestel niet aan te raden.

Camera

De camera is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De Iphone 4S is voorzien van een 8 megapixel sterke camera aan de achterzijde die je in staat stelt FullHD foto’s en video’s te schieten. Ook nieuw is de digitale beeldstabilisatie. Deze functie zorgt ervoor dat je in omgevingen met slechte verlichting toch scherpe foto’s en filmpjes kunt maken. Iets dat bij de reguliere 4 toch wel een gemis was. De 4S is een telefoon die je ook prima kan gebruiken als mobiele camera voor dagelijks gebruik. Verwacht geen super kwaliteit, maar voor foto’s voor op sociale media is hij prima te gebruiken.

Display

De Iphone 4S komt met een sterk verbeterd scherm ten opzichte van zijn voorganger. Het 3,5 inch display is nu voorzien van 960 bij 640 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Dit betekent dat tekst en afbeeldingen scherp worden weergegeven. Dit maakt het toestel vergeleken met zijn voorganger beter geschikt voor het lezen van teksten of bekijken van video’s. Dit blijft echter geen aanrader door het beperkte formaat van 3,5 inch.

Hardware

Intern is wel een en ander gewijzigd. De belangrijkste verandering ten opzicht van de reguliere Iphone 4 is de nieuwe processor. De 4S is voorzien van een dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz . Het werkgeheugen is met 512 MB ongewijzigd gebleven. Deze combinatie zorgt voor voldoende kracht, maar door de vele updates in Apple’s software is de telefoon allerminst snel te noemen. De telefoon is van 8 GB intern geheugen voorzien, dit is niet uit te breiden dus denk goed na of dit genoeg is.