De Iphone 5C kwam in 2013 uit als de budget-Iphone van Apple. Dit toestel is uiterlijk te onderscheiden van andere toestellen van Apple door zijn plastic achterkant. Deze achterkant is in verscheidene kleuren verkrijgbaar. Om de telefoon goedkoper te maken dan de regulier Iphone 5 is naast de materiaalkeuze ook gebruik gemaakt van mindere hardware. De iPhone 5C is een goede telefoon voor mensen die graag met Apple’s IOS besturingssysteem werken, maar hier niet de absolute hoofdprijs voor willen betalen.

Camera

Dit toestel is zoals bijna alle moderne smartphones voorzien van 2 camera’s. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een camera. De camera aan de voorzijde is met zijn 1,2 megapixels geschikt voor videobellen en/of facetimen en de sporadische selfie in goede lichtomstandigheden. De camera aan de achterzijde daarentegen is in staat redelijke foto’s en video’s te maken. Door de ingebouwde digitale stabilisatie is het ook mogelijk in slecht verlichte of donkere omgevingen scherpe foto’s en video’s te maken.

Display

De 5C is voorzien van een 4 inch display net zoals zijn duurdere broer. Dit scherm heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Deze resolutie zorgt voor een redelijk hoog aantal pixels per inch van 326. Door deze pixeldichtheid wordt alles scherp weergegeven. Het scherm is ook in daglicht goed af te lezen wat het toestel vriendelijk in gebruik maakt.

Hardware

De telefoon wordt geleverd met een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz en 1GB aan werkgeheugen. Dit is voldoende voor alledaags gebruik, maar verwacht geen wonderen. Als je veel applicaties tegelijk wil draaien, of hele zware, dan is een telefoon met sterkere hardware zeker aan te raden. Let er ook op dat de 16 GB aan intern geheugen niet achteraf uit te breiden is, mocht je dus veel data of applicaties willen opslaan dan is de versie met 32 GB intern geheugen waarschijnlijk een betere optie.